Berta Sándor

A Salesforce tulaj­do­nába került a MetaMind

Ez már sorozatban a harmadik mesterséges intelligenciával foglalkozó cég, melyet ügyfélkapcsolati megoldásaikba terveznek beépíteni.

A Salesforce felvásárolta a MetaMind nevű céget és a jövőben ötvözni fogja annak gépi tanulási megoldásait a saját beszédalapú vállalati alkalmazásaival. A tranzakció pénzügyi részleteiről egyelőre semmi sem szivárgott ki. Az üzlet megkötését Richard Socher, a MetaMind alapítója és technológiai vezetője jelentette be blogbejegyzésében. A szakember a jövőben a Salesforce vezető szakértője lesz. Döntés született arról is, hogy a MetaMind eddigi termékeinek további fejlesztését leállítják.

Socher azt írta, hogy folytatni fogják a mesterséges intelligenciával kapcsolatos kutatásaikat, ezért továbbra is számíthatnak majd tőlük a felhasználók úttörő felfedezésekre. A két vállalkozás összeolvadásának köszönhetően olyan mesterséges intelligencia megoldásokat kínálhatnak az ügyfeleknek, amelyek az ügyféltámogatást, a marketingtevékenységet és más üzleti folyamatokat tovább automatizálhatják és személyre szabhatják.

Az ingyenes MetaMind-programokat május 4-ig, míg a fizetős szoftvereket és szolgáltatásokat június 4-ig lehet elérni. Azután minden ügyféladatot törölnek a rendszerekből. Socher szerint a jövőben az elkezdett munkájukat sokkal nagyobb méretekben folytathatják, immár a Salesforce keretein belül. A konszern az elmúlt másfél évben két mesterséges intelligenciával foglalkozó startupot is felvásárolt: előbb a MiniHash került a tulajdonába, majd a PredictionIO.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!