Berta Sándor

Mesterséges intelligenciát fejlesztettek ki a Siri alkotói

A Viv nevű rendszert a jövő héten mutathatják be.

A Viv Labs nevű cég három alapítója Dag Kittlaus, Adam Cheyer és Chris Brigham egykor még a Siri sikeréért dolgoztak. Kittlaus és Cheyer társalapítói voltak a vállalkozásnak, ami a mobil alkalmazást kifejlesztette és amelyet később az Apple felvásárolt. Brigham pedig egyike volt az első fejlesztőknek. A szakemberek az elmúlt években egy új digitális asszisztensen dolgoztak, amely a mesterséges intelligenciára épül.

Dag Kittlaus és Adam Cheyer szerint a Viv még hatékonyabb lehet és rugalmasabban reagálhat a megkeresésekre, mint a Siri, a Cortana vagy a többi hasonló megoldás. Amíg napjaink intelligens asszisztensei csak arra képesek, hogy egy zenei szolgáltatáson keresztül megszólaltassanak egy bizonyos dalt, vagy felvegyék a kapcsolatot egy fuvarozó céggel és megrendeljenek egy utat, de nem elég rugalmasak - ezen segíthet a Viv. A startupnak jelenleg 26 munkatársa van.

A két fejlesztő a jövő heti bejelentésig konkrét részleteket nem akart elárulni. Bart Swanson, a Horizon Ventures nevű befektetési cég tanácsadója szerint aViv az lehet, amit Kittlausék a Siri esetében is meg akartak valósítani - egy nyitott rendszer. A Horizon Ventures a Siribe éppúgy befektetett korábban, mint a Viv Labs startupba. Mindenesetre a mesterséges intelligencia területén rendkívül gyors a fejlődés és a Viv bebizonyíthatja, hogy a technológia egy újabb szintre léphet, a Viv Labs pedig az Apple, a Google, a Microsoft, a Facebook és az Amazon kihívójává válhat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!