SG.hu

Minél több felhőalkalmazást szeretne a Microsoft

Minden eszközt megadnak ahhoz a programozóknak, hogy a lehető legtöbb felhasználót érhessék el alkalmazásaikkal.

A cég a Build konferencián mutatta be, miként segítik az Azure platform fejlesztőit abban, hogy intelligens alkalmazásokat készítsenek. Ezek az alkalmazások fejlett adatelemzést és gépi tanulást, felhő alapú fejlesztési modelleket és IoT-t (a dolgok internete) használnak. További új és ingyenesen elérhető fejlesztői eszközöket adtak ki ahhoz, hogy a fejlesztők az alkalmazásaikat könnyen átalakíthassák úgy, hogy azok bármilyen másik platformon is futtathatók legyenek.

"A Microsoft az egyetlen olyan felhőszolgáltató, amely képes a szervezetek és a fejlesztők szerteágazó igényeinek megfelelni - az elsődleges infrastrukturális szolgáltatásoktól (indrastructure-as-a-service) kezdve a platformszolgáltatásokig és -eszközökig (platform-as-a-service) és a szolgáltatásként rendelkezésre álló alkalmazásokig (software-as-a-service). A Microsoft mindezeket bármilyen programozási nyelven és bármilyen platformon képes szolgáltatni" - mondta Scott Guthrie, a Felhő és Vállalati Szolgáltatások Csoport ügyvezető alelnöke.

"Az Azure világszerte 30 adatközpont-régióval rendelkezik - ez több, mint az összes többi nagy felhőszolgáltatóé együttvéve. Ez az óriási méret teszi lehetővé, hogy a fejlesztők és a vállalkozások kizárólag a jövő alkalmazásainak fejlesztésére összpontosíthassanak, miközben az ezek mögött meghúzódó felhő-infrastruktúra észrevétlenül teszi a dolgát." Guthrie bejelentette, hogy a Microsoft kész segítséget nyújtani a fejlesztőknek a natív, több platformon is futtatható mobil alkalmazások fejlesztéséhez. Ennek érdekében a Xamarin mostantól a Visual Studio Community kiadásának része. A Xamarin Studio for OS X is ingyenes közösségi változattá válik.


A Visual Studio Enterprise előfizetői mostantól a Xamarin továbbfejlesztett üzleti szolgáltatásait is szabadon, külön díj nélkül használhatják. A vállalat bejelentette továbbá, hogy a Xamarin SDK, a futtatókörnyezet, a programkönyvtárak és a parancssoros eszközök forráskódját nyilvánossá teszi a .NET Foundation részeként, így azok bárki számára hozzáférhetővé válnak az elkövetkező hónapokban. A fejlesztők mostantól olyan alkalmazásokat írhatnak, amelyek bármilyen platformon, iOS, Android és Windows operációs rendszerek alatt egyaránt úgy futnak, mintha csak kizárólag ezekre a platformokra fejlesztették volna őket.

Guthrie bejelentett több olyan új Azure szolgáltatást is, amelyekkel a fejlesztők képesek kezelni a jelen működési problémáit, miközben már igénybe veszik a jövő technológiai újdonságait is, mint amilyen például a dolgok internete és a mikroszervizek. Ezeket az új képességeket arra tervezték, hogy az Azure legyen a legtökéletesebb platform a jövő intelligens alkalmazásainak megalkotásához - legyen szó Linux vagy Windows alkalmazásokról, és bármilyen programozói nyelvről.

Az Azure Service Fabric egy mikroszerviz-alkalmazásplatform, abban segíti a fejlesztőket, hogy a hét minden napján, 24 órában elérhető alkalmazásokat és szolgáltatásokat fejlesszenek a felhőben. A felhőalkalmazás kezeli az alkalmazások életciklusát, így folyamatos rendelkezésre állást és egyszerű skálázást biztosít. Az Azure Functions az Azure platformszolgáltatásait terjeszti ki a szerver nélküli programozásra eseményvezérelt alkalmazásokhoz. A Functions segítségével a fejlesztők kezelhetik az olyan feladatokat, amelyek a webes és mobilalkalmazások és a dolgok internetének futtatása, valamint nagy adathalmazok elemzése közben gyakran előforduló eseményekre reagálnak.

Új Azure IoT indulókészletek is megjelentek; ezek a dolgok internetére (IoT) épülő prototípus-megoldások gyors fejlesztését teszik lehetővé Windows vagy Linux alapú környezetben, rendelkezésre bocsátva az Azure összes IoT szolgáltatását. A korai felhasználók rendelkezésére áll az Azure IoT Gateway SDK is, amely a régi típusú eszközöket és érzékelőket is képessé teszi az internethez való kapcsolódásra anélkül, hogy a meglévő infrastruktúrát le kellene cserélni. A nagyszámú eszköz kezelésére az Azure IoT Hub szolgál.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • end3 #4
    Nincs ezzel a cikkel baj..., - a biztonságos "Azure Service" hirdetését olvashatjuk, kulturált formában. (Ha reklám, akkor már inkább ilyet, mint "keretes villogót".)
  • Sir Cryalot #3

    "kicsit sem átlátszó stratégia. :'D"

    mit várunk azoktól akik gondnélkül kiizzadnak halo 10 - 11 -12 őt is ?
  • barret #2
    Majd ez is havidíjas lesz,mint a 10...
  • jkedzs #1
    én minél kevesebb mikroszoftot szeretnék.

    az egész cég arra hegyezi ki magát, hogy ingyen / kevés pénzért cserébe becsábítsa az integrált felhőszolgáltatásaival a cégeket / embereket az MS rendszerbe. miután bent vannak és már függenek a programjaiktól, szolgáltatásaiktól és elkezdik komolyabban használni azokat (sok adat, sok felhasználó), jól lehúzzák őket pénzzel.

    kicsit sem átlátszó stratégia. :'D

    elsősorban kisebb cégekre állnak rá, akiknek még megtakarítást jelenthet, hogy felhőszolgáltatásokat használnak és nem kell fent tartani saját szervereket / ezeket kiszolgáló embereket.

    mindeközben annyira kapkodnak, hogy a legtöbb szolgáltatásuk még csak most alakul ki, félkész státuszban van (de már lehet használni - hasonlít a Win10-re) és kitudja, hogy a jövőben is megtartják-e őket.