Berta Sándor

A Microsoft tulajdonába került a SwiftKey

A londoni startup virtuális billentyűzeteket fejleszt okostelefonokhoz.

A virtuális billentyűzet megpróbálja a gépelést könnyebbé tenni azáltal, hogy kitalálja, milyen szót vagy betűt akar az illető beírni. A The Financial Times azt írta, hogy a konszern 250 millió dollárt fizetett a vállalkozásért. A Microsoft megerősítette a tranzakciót.

A SwiftKey megoldásait mintegy 300 millió Androidot és iOS-t futtató okostelefonon és más készüléken használják világszerte. 100 nyelven érhető el, többek között intelligens automatikus korrektúrafunkciót és több mint 800 emodzsit is kínál, s képes megtanulni a felhasználó írásstílusát. 60 billentyűtéma közül lehet választani, ezek a SwiftKey Store kínálatában érhetők el. A SwiftKey Cloud szolgáltatás pedig lehetővé teszi, hogy bárki személyre szabja más online szolgáltatások (Gmail, Facebook, Twitter stb.) alapján a szavak előrejelzését és a személyes írásstílussal kapcsolatos adatok szinkronizálását minden eszközön.

A startupot Jon Reynolds és Ben Medlock alapította még 2008-ban. Mindketten kicsit több mint 30-30 millió dollárt kapnak a felvásárlás után. A SwiftKey további résztulajdonosa volt az Accel Partners, az Index Ventures és az Octopus Investments, amelyek az elmúlt években kereken 20 millió dollárral támogatták a vállalatot. A cég 2014 nyarán ingyenessé tette a szoftverét és azt remélte, hogy ennek köszönhetően sikerül jelentős mértékben növelnie a felhasználói táborát, illetve további bevételekhez jutna. Az előbbi sikerült is, de az üzleti modell eddig nem igazán vált be. A SwiftKey alkalmazása Windows operációs rendszerekre még nem érhető el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!