Berta Sándor

A biztonságban is az élre tör a Microsoft

A redmondi konszern hatékonyabb biztonsági stratégiát alkalmaz a jövőben, egy új kibervédelmi műveleti központ hoznak létre.

A Microsoft bejelentette, hogy egy új kibervédelmi műveleti központ hoz létre, amely koordinálni fogja és egyesíti a társaság kiberbiztonsági erőfeszítéseit, azért, hogy valós időben felismerje az új fenyegetéseket és azokra reagálni tudjon. Az új részleg munkatársai folyamatosan hozzáférhetnek a biztonsági szakértők, az adatelemzők, a mérnökök, a fejlesztők és a programmenedzserek bejegyzéseihez és munkáihoz. Ez biztosíthatja a biztonsági fenyegetésekre való gyors reagálást.

Bret Arsenault, a Microsoft illetékes vezetője azt írta blogbejegyzésében, hogy az új centrum fontos kapocs lehet a biztonsági partnerekhez, így a különböző fenyegetéseket globálisan is leküzdhetik. A bűncselekmények esetén a munkába bevonják a Microsoft digitális bűncselekmények felderítésére szakosodott egységét is. Arsenault azt is közölte, hogy évente több mint egymilliárd dollárt fognak befektetni a biztonsági kutatásokba és fejlesztésekbe. Ez az éves bevételük egy százaléka és a 2015-ös pénzügyi évben a kutatás-fejlesztési kiadásokra fordított összeg 8,33 százaléka. Ezzel a Microsoft gyakorlatilag egy szintre kerül a Symantec céggel, amely évente 1,14 milliárd dollárt fordít kutatás-fejlesztésre.

Új a vállalati kiberbiztonsági csoport (ECG) is, amely globális biztonsági szakértők egy csoportjának tapasztalatára alapozza a munkáját. Ezek a szakemberek olyan megoldásokat, tudást és szolgáltatásokat kínálnak, amelyek segíthetnek a különböző szervezeteknek abban, hogy korszerűsíthessék az IT-platformjaikat. Az új csoport biztonsági értékeléseket, fenyegetésfelismeréseket és monitorozást kínál.

A Microsoftot az erőfeszítései miatt megdicsérte Mikko Hypponen, az F-Secure kutatási vezetője, aki kiemelte, hogy a vállalat az osztály legrosszabb tanulójából a legjobb tanulójává vált. Az átalakulás teljes és a redmondiak immár nagyon is komolyan veszik a biztonság kérdését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!