Berta Sándor

Ívelt kijelzőt kap a Microsoft új fitnesz­karkötője

Kiszivárogtak a Microsoft Band 2 első információi.

Az amerikai konszern az első fitneszkarkötőjét - a Microsoft Health fitnesz Cloud-platformmal együtt - kereken egy évvel ezelőtt mutatta be. Az eszköz ugyan elsősorban a fitneszfunkciókra összpontosított, de elérhetővé tette az okosórák tipikus funkcióit is. A terméket a sajtóban elsősorban az átfogó szenzoros felszereltsége miatt dicsérték. Összesen tíz érzékelővel látták el, ezek mérték többek között a bőr hőmérsékletét, a szívfrekvenciát, a fényviszonyokat és az UV-értékeket. Emellett a készülék tartalmazott kapacitív szenzort, GPS-modult és mikrofon is. A sajtóorgánumok a negatívumok között emelték ki, hogy kényelmetlen a viselése és a képernyő sem ívelt, ezért nem igazodik a csuklóhoz. A karkötő jelenleg többek között az Amerikai Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában kapható. Hamarosan azonban érkezhet az utódja is.

A Microsoft a Band 2 tervezésekor igyekezett kiküszöbölni az első modell hibáit és figyelembe venni a felhasználóktól érkezett tapasztalatokat. Ezt alátámasztják a kiszivárgott termékfotók is. Az új változat ívelt kijelzőt kapott, amely igazodik a csuklóhoz. A háttérkép és a pontos idő egyszerre való megmutatása ugyanakkor ugyanúgy valósul meg, mint az első verzió esetében. Az egyezések azonban nem érnek itt véget, hiszen a Band 2 az elődjéhez hasonlóan szintén két gombot kapott, viszont úgy tűnik, hogy mind a készülék háza, mind a gombok nemesacélból vagy alumíniumból készültek.

A Microsoft Insider nevű oldal ezenkívül arról is beszámolt, hogy a fitneszkarkötőt több hónapja Envoy projektnév alatt tesztelik a Microsoft szakemberei. A műszaki részletek egyelőre alig ismertek. Azt lehet tudni, hogy a szenzorokat teljesen átvennék a korábbi modellből, de azokat kiegészítenék egy magasságmérővel is. Változás lesz az is, hogy a készülék az Amerikai Egyesült Államok és Nagy-Britannia mellett kapható lesz Németországban, Franciaországban, Olaszországban és Spanyolországban is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!