Gyurkity Péter

Moduláris táblát is kínálna a Project Ara

A jelek szerint a Google egy méretes táblán is dolgozik, amely a telefont egészítené ki.

A Project Ara kapcsán tavaly több alkalommal is beszámoltunk a fejleményekről, az utóbbi hetekben azonban nem sok újdonságot láthattunk. Az első moduláris telefon valószínűleg idén mutatkozik majd be, ezzel kapcsolatban várhatóan a május közepén esedékes Google I/O alatt tudhatunk meg többet, most viszont egy tábláról szivárogtak ki bizonyos hardveres részletek.

A GFXBench oldalán bukkant fel egy érdekes lista, amelynek alapján a Project Ara mérnökei egy táblán is dolgoznak. Ez a készülék egy méretes, egészen pontosan 13,8 hüvelykes kijelzőt kapott, amely az 1080p felbontást támogatja. Kissé meglepő, hogy a processzor feladatait a Snapdragon 810 látná el, ez ugyanis tavaly a túlmelegedési botrány miatt komoly ütéseket kapott (a közvetlen utód pedig többek között éppen ezen probléma javításának ígéretével bukkant fel), de itt legalább megoldható lenne a könnyebb csere.

Memóriából 3 GB, belső tárolókapacitásból 16 vagy 32 GB állna rendelkezésünkre (ebből nyilván maga a rendszer is levesz valamennyit, ahogy az a listából nyilvánvaló), és míg az előlapon egy 4,8 megapixeles kamera kapott helyet, a hátoldalon csak egy VGA-kamera szerepel - nyilván ezeket is viszonylag egyszerűen cserélhetnénk, hiszen éppen ez a Project Ara legfőbb ígérete. Az A8A01 jelölésű készüléken az Android 6.0 Marshmallow fut, a GPU feladatait pedig az Adreno 430 chip látná el.

Jelenleg még nem biztos a tábla piaci megjelenése, ennek kapcsán minden bizonnyal szintén hallunk majd néhány részletet az I/O alatt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!