Berta Sándor

Kiszállítják az első Jolla tableteket

A készülékeket azok kapják meg, akik részt vettek a program finanszírozásában.

Az Indiegogo közösségi finanszírozású platformon sokan segítették kisebb vagy nagyobb összegekkel a Jolla táblagépének kifejlesztését. Most ők lesznek az elsők, akik megkapják az első eszközöket. A további termékeket a tervek alapján november elején és decemberben szállítja ki a cég. A tábla PC-t augusztusban és szeptemberben előrendelők várhatóan decemberben kapják majd meg a készülékeiket - minderről Antti Saarnio, a Jolla társalapítója számolt be blogbejegyzésében.

Az üzletember elnézést kért a több mint 6 hónapos csúszásért, hiszen a tabletet eredetileg májusra hirdették meg. Ennek oka először a szoftver volt, majd az egyes hardveralkatrészek készlethiánya akadályozta az ütemterv betartását. Saarnio dominóhatásról írt, amelyet a különböző szállítási és gyártási problémák váltottak ki. A Sailfish OS 2.0 operációs rendszeren is dolgoztak, az korábban el is készült és így elérhetővé vált. (A vállalat júliusban mutatta be azt, akkor még a tablet esetében is július végi kiszállításról volt szó.)


A csúszások miatt - érthetően - nem mindenki volt boldog. Saarnio ezzel kapcsolatban kifejtette, hogy megértik, hogy néhányan ki akartak szállni a programból, ezért megvizsgálják a pénzvisszatérítés lehetőségét. Ennek részleteit még az idén közölni fogják, de erre majd csak az első táblagépek kiszállítása után kerül sor.

A tábla PC-nek a hardvert tekintve nem lesz oka szégyenkezésre, hiszen az Intel 1,8 GHz órajelű, négymagos processzorára fog épülni, a 7,85 hüvelykes építőképernyő felbontása 2028 x 1536 képpont lesz. Ezt egészíti ki a 2 gigabájt RAM, a 32 gigabájt flashmemória és az SD-bővítőhely. A WLAN-modul mellett lesz GPS- és GLONASS-támogatás, Micro-USB, 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozó, valamint előoldali 2 megapixeles és hátoldali 5 megapixeles kamera. A 203 x 137 x 8,3 mm méretű eszköz súlya 384 gramm lesz. A vállalkozás júliusban külön hardver- és szoftverrészlegre vált szét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!