Berta Sándor

Pixel C - a Surface-kihívó

Máris megjelentek az első vélemények a Google új táblagépéről. Ez az első olyan készülék, amelyet a cég hardverpartner nélkül fejlesztett ki.

A társaság nemrég mutatta be a Pixel C nevű új tábla PC-jét, amely használható notebookként is, az operációs rendszere pedig az Android 6.0 Marshmallow. A Pixel C levehető billentyűzettel rendelkezik, amely akár a tablet hátoldalán is elrejthető, két változatban lesz elérhető és az akkumulátorát indukciós módon lehet feltölteni. A 10,2 hüvelykes kijelző felbontása 2560 x 1800 képpont, a pixelsűrűsége 308 ppi. A táblagép nVidia X1 típusú négymagos processzorra és Maxwell grafikus chipre épül, ezeket egészíti ki a 3 gigabájt LLDDR memória, az USB Type-C port és a 8 megapixeles hátoldali, illetve a 2 megapixeles előoldali kamera.


Az Ars Technica az új termék dizájnját alapvetően dicsérte és arra hívta fel a figyelmet, hogy az eszköz magán hordozza a Chromebook Pixelért felelős tervezőcsapat dizájnstílusának jegyeit. Különösen a billentyűzetet tartják kiemelkedőnek. Kérdéses viszont, hogy az Android 6.0 mennyire válhat be és nem lett volna-e jobb a Chrome OS alkalmazása.

A The Verge szintén dicsérte a beépített technikát és a jó klaviatúrát, viszont feltette azt a kérdést, hogy érdemes-e 648-748 dollárt kiadni a készülékért, hiszen ezért az összegért már laptopot lehet kapni. A 32 gigabájtos Pixel C ugyanis 499, a 64 gigabájtos 599 dollárba kerül, míg a billentyűzet 149 dollárért vásárolható meg.


Az Engadget a dizájnt emelte ki és a Pixel C-t gyönyörűnek nevezte, amely úgy néz ki, mint a Chromebook Pixel kistestvére.

A Wired elsősorban arra volt kíváncsi, hogy milyen lesz a szoftveres háttér és hogy az Android 6.0 megfelelő lesz-e a produktivitás szempontjából. Az ugyanis biztos, hogy a Pixel C ugyanúgy próbál boldogulni, mint a Microsoft Surface, vagyis összekötné a munkát és a szabadidőt, de az Android 6.0-nak még bizonyítania kell az üzleti világban. A Wired szerint kérdéses, hogy ez sikerül-e.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dzsagon #1
    Surface-kihívó nem lehet egy androidos gép