Berta Sándor

Új Amazon-táblagép - jobb a látszatnál

A kereskedelmi konszern augusztus közepén mutatta be az új olcsó tábla PC-jét, amely kiváló ár-érték aránnyal rendelkezik.

Az új Fire tablet elsősorban azzal keltett feltűnést, hogy kevesebb, mint 50 dollárba kerül. Cserébe a készülék nem kapott csúcstechnikás hardvereket, viszont az alkalmazások futtatása mellett képes lejátszani a zenéket, a filmeket és megjeleníteni az elektronikus könyveket is.

Az eszköz háza ugyan műanyagból készült, de az összeszerelés minőségére nem lehet panasz. Nincsenek illesztési hibák, éles szélek vagy nyilvánvaló hiányosságok. A kevés gombnak jó a nyomáspontja és ezáltal az egész táblagép robusztusnak hat. A matt borítás nem éppen elegáns, de legalább nem gyűjti az ujjlenyomatokat.

A kijelző felbontása csupán 1024 x 600 képpont, de IPS-paneles és így bőven alkalmas a filmek vagy az elektronikus könyvek megjelenítésére. A kontraszt, a színek megjelenítése és a fényesség szintén kiválónak mondható. Az operációs rendszer az Androdra épülő, Bellini kódnevű Fire OS 5, amelynek a kezelőfelülete modern és intuitív. Az olcsó ár ellenére a táblagép kiválóan kezelhető és a működési is gördülékeny, csak nagyon ritkán vannak akadások.

A termék 49,99 dollárba kerül, 1,3 GHz órajelű négymagos processzorra van, az üzemideje legfeljebb 7 óra lehet, továbbá akár 128 gigabájtos MicroSD-memóriakártyával is bővíthető. A felhasználóknak emellett lehetőségük van arra is, hogy hat darabot szerezzenek be, ebben az esetben a csomag ára 249,95 dollár.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Smithie #2
  • bracsek #1
    Androdra épülő, és a működési is gördülékeny, ez azért fontos.