Berta Sándor

Nem készít több olcsó táblagépet a HP

A gyártó inkább olyan készülékekre összpontosítana, amelyek több nyereséget termelnek.

Ron Coughlin, a Hewlett-Packard személyi rendszerekért felelős elnöke közölte, hogy a jövőben olyan területekre akarnak koncentrálni, amelyeknél nyereség és növekedés van, s nem az olcsó tábla PC-k piacát akarják követni. Mindezt azt eredményezi, hogy a Slate termékcsalád és az olyan modellek, mint a HP Tablet PC 8 1401 hamarosan a múlt részét képezik majd. A menedzser ugyan nem mondta meg pontosan, hogy milyen eszközöket nem fognak a jövőben készíteni, de a jelenlegi portfóliót figyelembe véve nagyon is valószínű, hogy az Androidot futtató olcsó termékekre utalt.

A jövőben a HP az üzleti mobilitásra, valamint a terepen, az oktatásban, a kiskereskedelemben és az egészségügyben használható digitális táblákra akar fókuszálni. A következő években egyre inkább előtérbe kerülhetnek a billentyűzettel ellátható modellek, az idei esztendőhöz képest jövőre 75 százalékkal nőhet az ilyen készülékek piaca. Ezeket a termékeket általában 12,9 hüvelykes kijelzővel szerelik fel és jár hozzájuk a billentyűzet mellett digitális toll is.

Szeptemberben ismertté vált, hogy a Dell és a Hewlett-Packard is árulni fog Surface Pro táblagépeket. A konszernek vállalati ügyfeleknek szállítják majd ki a tábla PC-ket, s üzleti szolgáltatásokkal és alkalmazásokkal fogják kiegészíteni azokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CairoJack #3
    Volt azért pár gagyi 8 colos tabletjük, amit 100 rugó alatt árultak. Azokon azért nem sok hasznuk volt.
  • loky #2
    Miért, eddig olcsók voltak ? WTH ?
  • AgentKis #1
    Mi ebben a hír? Eddig is csak (a tudásukhoz képest) drága táblagépeket készítettek. XD
    Utoljára szerkesztette: AgentKis, 2015.12.10. 15:14:24