Berta Sándor

Windows 10-es tablet a Toshibától

Az új készülék egyszerre táblagép és notebook.

A Toshiba bemutatta a DynaPad N72 típusú új termékét, amely a mellékelt Wacom Active Electro-Static digitális tollnak köszönhetően elektronikus jegyzettömbként vagy rajztáblaként is használható. A digitális toll nyomásérzékeny, a csomag része még egy billentyűzet is. A tábla PC operációs rendszere a Windows 10 Home. A gyártó számos saját fejlesztésű alkalmazást (TruNote, TruCapture, TruRecorder, TruNote Clip, TruNote Share) is feltelepített rá, amelyek elősegítik a dokumentumok, a jegyzetek, a képek és más fájlok archiválását, kezelését, rögzítését, megosztását, továbbküldését.


A DynaPad N72-t mind a bal-, mind a jobbkezesek használhatják. A TruNote és a többi alkalmazás automatikusan igazodik a felhasználó írásstílusához. A beépített 12 hüvelykes kijelző felbontása 1920 x 1280 képpont, a képarány 3:2, s van egy tükröződés elleni rétege, amely arról gondoskodik, hogy a képernyőn megjelenített tartalmak erős napsütésben is jól láthatók legyenek. Egy további védőréteg csökkenti az ujjlenyomatok és a tükröződések számát, miközben nem befolyásolja negatívan a digitális toll alkalmazását. A panelt Gorilla Glass 3 védi a karcolódás ellen.

A készülék hátoldalán 8, az előoldalán pedig 2 megapixeles kamera található. A fő számítási egység egy Intel Atom X5-Z8300 négymagos processzor, amelynek órajele 1,44 GHz (turbó módban 1,84 GHz), ezt egészíti ki a 4 gigabájt RAM és a 64 vagy 128 gigabájtos flashmemória, amely egy MicroSD-bővítőhely segítségével bővíthető. Az eszközt ellátták IEEE 802.11a/b/g/n/ac szabványú WLAN-modullal, Bluetooth 4.1-támogatással, az üzemideje pedig 7 óra. Van fejhallgató-csatlakozó, két Micro-USB 2.0-port, Micro-HDMI-kimenet, valamint két integrált sztereó hangszóró és szintén kettő beépített mikrofon.


A Toshiba szerint ez a világ jelenlegi legvékonyabb és legkönnyebb, 12 hüvelykes kijelzővel ellátott Windows 10-es táblagépe. Tablet üzemmódban a DynaPad mérete 29,94 cm x 20,3 cm x 6,9 mm, a súlya pedig 569 gramm. A 94 x 20,3 x 1,49 cm méretű billentyűzet és dokkolóegység súlya 996 gramm és mágnesesen rögzíthető a tábla PC-hez. A DynaPad N72 Japánban - átszámítva 880 eurós áron - már kapható, Európában pedig várhatóan 2016 első negyedévében lesz elérhető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!