Berta Sándor

Erősebb verzióban is elérhető a Panasonic óriástáblája

A társaság legújabb 20 hüvelykes táblagépe akár PC-ként is megállja a helyét.

A Toughpad 4K FZ-Y1 Performance a korábbi FZ-Y1-nél nagyobb számítási teljesítménnyel és Windows 10 Pro operációs rendszerrel rendelkezik, s elsősorban professzionális grafikai munkákra ajánlják.

Az új készülék egy 2,6 GHz (turbó üzemmódban 3,2 GHz) órajelű Intel Core i7-5600U Pro processzorra, egy dedikált AMD FirePro M5100 videokártyára, 16 gigabájt memóriára és egy 256 gigabájtos SSD-meghajtóra épül. A kijelző a korábbi változatba is beépített 20 hüvelykes IPS-paneles érintőképernyő, amely 4K Ultra felbontást (3840 x 2560 képpont), 230 ppi pixelsűrűséget és 15:10-es képarányt kínál, így alkalmas akár a DIN A3 méretű tervek megjelenítésére is.


A mellé adott tollal rajzolhatunk vagy írhatunk rá - ez infrajelek segítségével különbözteti meg az egyes képpontokat a kijelzőn és Bluetooth-kapcsolattal kommunikál az eszközzel. A kiegészítő a cég közleménye szerint nagyobb pontosságot és teljesítményt kínál, mint a hagyományos digitális tollak, ráadásul a legapróbb részleteket is felismeri.

A gigabites LAN, az USB 3.0 port, a HDMI 2.0 kimenet, a Mini DisplayPort, az SDXC-bővítőhely, valamint a WLAN- és a Bluetooth-támogatás mellett van integrált mikrofont tartalmazó HD webkamera, amellyel akár webes konferenciabeszélgetések is tarthatók. A 2,41 kilogramm súlyú táblagép robusztus, védelmének köszönhetően túléli akár a 76 centiméteres magasságból való leejtést is és adott esetben asztali számítógépként is alkalmazható. Az új modellre 3 év garancia vonatkozik.

Januárban írtunk arról, hogy a 4K-tábla bevezető ára 6000 dollár. A 4K-képernyő bár kiváló megjelenítést kínál, de hátránya a mindössze 2 órás üzemidő.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bakkerman #5
    2 oras uzemido 4K nezesnel? Szal ha par even belul megjelennek a 4K filmek,es valaki a vonaton ul,vagy egy auto hatso ulesen,akkor o rabaszott,mert egy 2 oras filmet eppenhogy vegigtudott nezni? Es ezt 6000 dollarert :)
  • Babil #4
    Ferrarira sincs igazi szüksége senkinek.
    Ez pont olyan.
  • dzsagon #3
    Látom két ember kell hozzá, hogy cipelje.
  • anubys1984 #2
    Ennyi pénzből kijön egy profi digitális tábla, plusz egy komoly gamer gép és még bőven marad is.
    Ilyen formán és áron sok értelme nem nagyon van.
  • Macropus Rufus #1
    kuka. Értelmetlen. Ennél 4"-al nagyobb a monitorom itt az irodában. Hát nem hinném, hogy szeretném cipelni magammal. És mit kezdenek az i7 proci hőjével? Ha meghajtod leolvad a kijelző?
    Szánalmas. De tényleg. Miért nem az üzem időt növelik? 1697963Ft (kb.) az ára. Azért ez kint sem 2 forint. A mostani legerősebb Alienware laptop csak 5000 dollár. De kapásból 32GB RAM, 512GB SSD + 1TB normál HD van benne. Igaz csak fullhd-t tud, de mutassanak nekem most 4K tartalmakat. Youtube szar nem érdekel, azoknak a minősége kritikán aluli. Agyontömörített szarok (és még fizetni is kellene értük, hogy ne toljanak az arcomba reklámot, de ez másik topic)