Berta Sándor

Berlinben debütál az LG új tabletje

A dél-koreai gyártó új készüléke 10,1 hüvelykes kijelzőt kapott, kerete viszont szupervékony.

A berlini Nemzetközi Híradástechnikai Kiállításon (IFA) mutatja majd be az LG a G Pad II 10.1 típusú táblagépét, amelyből elérhető lesz az LTE- és a WLAN-kompatibilis változat is. A 10,1 hüvelykes Full HD képernyő egyaránt kiválóan alkalmas a multimédiás tartalmak megjelenítésére és a böngészésre. Az eszköz a Qualcomm Snapdragon 800 típusú négymagos processzorára épül, amelynek órajele 2,26 GHz és a kellő üzemidőről a 7400 mAh-s akkumulátor gondoskodik.

A cég szerint a keskeny káva miatt - a nagy kijelző ellenére - kényelmesen és egyszerűen kezelhető a tábla PC, amelynek van e-könyv üzemmódja is. Ez utóbbi kényelmesebbé teszi az elektronikus könyvek olvasását azáltal, hogy a háttérvilágítás kék tónusait lecsökkenti. Tanulmányok szerint ezek a színtónusok felelősek a szem gyors elfáradásáért. Jens Offhaus, az LG Electronics mobilkommunikációs marketingfőnöke azt mondta, hogy a fogyasztók nagy kijelzőt, hosszú üzemidőt és jó teljesítményt akarnak egy sokoldalú eszközben, amelyet munkahelyi és magáncélokra egyaránt használhatnak. A G Pad II 10.1 pedig megfelel ezeknek az igényeknek.


A kétablakos funkció lehetővé teszi a képernyő megosztását és a felhasználó így egyszerre akár két alkalmazást is futtathat. Ezt elsősorban azok díjazzák majd, akik képesek és szeretnek párhuzamosan több dolgot is végezni. A QuickMemo+ funkció pedig abban segít, hogy a felhasználók könnyedén készíthessenek, tárolhassanak és megoszthassanak jegyzeteket anélkül, hogy ehhez egy külön programot kellene elindítaniuk. A tableten telepítve van a Microsoft Office for Android Tablet és a vásárlók két évig ingyen hozzáférhetnek 100 gigabájt OneDrive-tárhelyhez.

A 254,3 x 161,1 x 7,8 mm méretű és 489 gramm súlyú új termék operációs rendszere az Android 5.1.1 és 2 gigabájt RAM-mal, 16 gigabájt flashmemóriával, MicroSD-bővítőhellyel, valamint 2 megapixeles elő- és 5 megapixeles hátoldali kamerával látták el. A támogatott technológiák között van az LTE Cat. 4 CA, a HSPA+ és a Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, s a készüléket felszerelték A-GPS modullal, illetve USB 2.0-s porttal is. Az LG G Pad II 10.1 Észak-Amerikában, Európában és Ázsiában lesz elérhető, az árát később jelenti be a dél-koreai konszern.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!