Berta Sándor

Saját kezébe venné a hardver­fejlesztést az Apple?

Két olyan lépés történt, amelyek azt mutatják, hogy a kaliforniai konszern átvenné a hardverfejlesztések nagy részét.

Az Apple átvett egy chipgyárat San Joséban, amely a jövőben a prototípusokat készítheti, Tajvanon pedig egy kijelzőtechnikai kutatóközpontot hozott létre. A Silicon Valley Business Journal arról tudósított, hogy a társaság megvásárolta a Maxim Integrated Products egykori üzemét, ahol júliusig chipeket készítettek. A terület a Samsung egyik létesítményével szemben található. Azt ugyanakkor nem lehet tudni, hogy az óriáscég mihez kezdene a területtel és az épülettel. Mindenesetre az biztos, hogy ott megvalósítható lenne prototípusok gyártása. Az üzemben számos gyártó (Amat, Hitachi, LAM, Novellus, TEL, KLA, ASML) összesen 197 gépe található.

Emellett a Bloomberg arról számolt be, hogy az Apple Tajvanon létrehozott egy kijelzőtechnikai kutatórészleget. Elképzelhető, hogy a vállalat ott dolgozza ki az új képernyők koncepcióit és gyártási eljárásait, de a gyártást továbbra is valamelyik partnerére bízza majd. Az az épület korábban a Qualcomm tulajdonában volt, amely ott fejlesztette ki évekkel ezelőtt a színes, ráadásul különösen erős fényviszonyok mellett is jól olvasható Mirasol-kijelzőt. Ilyen képernyőt építettek be a Qualcomm Toq okosórába is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Sir Cryalot #3
  Szerintem A MENEDZSER-nek legalább 50 eltitkolt gyereke is lehet.
 • aru #2
  Ugyan már! Sosem fognak érteni hozzá, kapacitásuk sincs HW-t tervezni, olcsóbb nekik venni a HW-t és egy marék rizsért szereltetni.
 • Sir Cryalot #1
  - tegyük hozzá hogy nevetséges/bagatel árat fizettek az üzemért , 18m dárört, szinte bármelyik menő-juppi-webes-startup alapítójának többet fizetnek arrafelé , kalifornia/szektalandiában, és állítólag csak pár alkalmazott került alkalmazásba, a gyártófelszerelés meg elavult 90nm-es, szóval ezt inkább irodahelység beruházásnak gondolják
  Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2015.12.19. 11:40:19