Alex

Új iPadokat és Maceket mutatott be az Apple

A legendás titoktartás a vállalat új termékeit tekintve az elmúlt évben már nagyon nem volt igaz, az eddigi legkönnyebb iPad Air mégis meglepetést okozott. Frissítették asztali és notebook modelljeiket is, operációs rendszerük pedig ingyenessé vált.

A cég bemutatta az iPad Airt, mely 47 dekájával az eddigi legkönnyebb iPad, és az iPad minit, mely ugyanolyan felbontású kijelzőt kapott, mint a nagyobb modell és processzorát is az iPad 5S-ben lévőre cserélték. A 9,7 collos iPad néhány milliméterrel vékonyabb az eddigieknél, külalakra pedig nagyon az iPad minire hasonlít. 64 bites A7 chip dolgozik benne, ára 399 dollár lesz. Az iPad Air szállítása november elsején kezdődik, ennél száz dollárral drágább lesz, a 16 GB-os WiFi-vel ellátott verzióért 499, a mobilkapcsolatra képesért pedig 629 dollárt kell leszurkolni a boltban. A 7,9 collos mini változat valamikor novemberben jön, kijelzője az Airhoz hasonlóan 2048 x 1536 pixeles, és ugyanaz a 64 bites A7 CPU van benne. A 16 GB-os modell ára ennek megfelelően 399 dollár Wi-Fi-vel és 529 mobil kapcsolattal, viszont megmarad a kínálatban a korábbi mini 299 dolláros induló áron, ami még mindig 70 dollárral több, mint ami a Nexus 7-nél látható.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Ezt követően bejelentették az új Macbook Pro laptopokat és némi infót hintettek el az új Mac Pro asztali gépről, melynek kinézete 2006 óta szinte változatlan. Utóbbi futurisztikus masina az életüket a Final Cut Pro előtt töltők kedvence lehet, Intel Xeon E5 processzor dolgozik benne, és akár 1 TB SSD-vel is rendelhető. (Hagyományos merevlemez nem lesz kapható hozzá.) Kiemelték, hogy az Egyesült Államokban gyártják, ezzel évtizedek óta az első ilyen hardverük. Decemberben kerül a boltokba 3000 dolláros árcédulával. A 13 collos Macbook Pro valamivel könnyebb és keskenyebb lett, ezzel együtt gyorsabb is: az Intel negyedik generációs Haswell chipjét szerelték bele, és grafikus moduljának sebessége is majdnem duplázódott. Olcsóbb is lesz elődjénél, 1299 dollár a korábbi 1399 dollárja helyett. Akkumulátora gyári adat szerint akár 9 órát is bír, megemlítendő még a Thunderbolt 2 kapcsolat és hogy már most kapható a boltokban. A 15-ös Macbook Pro-ban Intel Crystalwell lapka van, nyolc órás üzemidővel gyorsabb meghajtóval és szintén Thunderbolt 2-vel. Ára kétezer dollárra csökken 2200-ról, szintén azonnal kapható.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Szoftveres oldalon az OS X Mavericks ingyenes letölthetősége volt a nagy durranás (a korábbi verziók 20-30 dollárba kerültek), és az, hogy új Mac vagy iOS eszköz vásárlása esetén az iWork és az iLife új verzióit szintén ingyen hozzácsapják a csomaghoz. Ezek fejlesztésénél már a 64 bites architektúrára koncentráltak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ugh #5
    Ember, te csuma beteg vagy!
    Vagy tul sokat szedhetsz valamibol.
    De szamolni biztos nem tudsz.
  • mousee #4
    Akkor amikor csak surfacen fog futni :)
  • asgh #3
    A MacPro meglepően olcsó lett. Hasonló kategóriás brand PC-k kb. a másfél-kétszeresébe kerülnek.
  • eto demerzel #2
    es a windows mikor lesz ingynes?
  • endrev #1
    iPadokat?! Na de nade! :)