Berta Sándor

A kijelzőtechnikák tekintetében hátrányba került az Apple

A kaliforniai cég a kijelzők területén lépéshátrányban van a Samsung és az Amazon mögött, ezen mielőbb változtatnia kell.

Raymond Soneira, a DisplayMate szakértője az idei kijelzőtechnikákról írt cikket és ebben kifejtette, hogy az Apple az elmúlt időszakban ezen a területen visszaesett. Napjainkban az Amazon, a Google, az LG és a Samsung rendelkeznek a legjobb és leginnovatívabb technikájú termékekkel, például hajlított és hajlítható tévékkel és telefonokkal. A szakember példaként említette a kvantumpont-megoldást, amit a Kindle Fire HDX készülékébe integráltak. Soneira úgy vélte, hogy ez a technika a következő öt esztendőben vagy kicsit később forradalmasíthatja és újraélesztheti az LCD-ket. A fejlődés évek óta megfigyelhető, a technika tavaly már kikerült a laboratóriumokból és felbukkant néhány Sony Bravia televízióban.

A kvantumpontok lehetővé teszik az OLED-kijelzőkhöz hasonló LCD-k kifejlesztését és piacra dobását. Az OLED-képernyők is tovább fejlődhetnek és az idén megjelenhetnek a táblagépekben. Előnyük, hogy hihetetlen vékonyak, ami különösen jól jöhet a mobil és a hordható eszközöknél. A Galaxy Round hajlított kijelzője kapcsán Soneira úgy fogalmazott: fontos, hogy a görbülete kicsi és pont olyan, hogy javítson a képminőségen. Az iPad Mini retinaképernyője viszont - ami a Sharp IGZO-technikáján alapul - a minőségét tekintve nem éri el a Kindle Fire HDX és a második generációs Google Nexus 7 kijelzőjének minőségét.

A DisplayMate munkatársa végül leszögezte: reméli, hogy az Apple - ahogy korábban a retina megoldással - idén új és innovatív képernyőkkel jelentkezik és felzárkózik az élcsoporthoz, az ugyanakkor teljesen nyitott kérdés, hogy milyen technikát választ majd. Szerinte az iWatch OLED-kijelzővel érkezhet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Jakuza1 #3
    Majd veszz egy ceget, aki rendelkezik az uj technologiakkal, aztan majd szabadalmi pert indit a jogtulajdonosokkal semben, mintha o talalta volna fel a spanyol viaszt, ahogy szokta.
  • Sir Cryalot #2
    -hja, azt csak halkan szabad megemlíteni már hogy emezeknek is 3szor kell eladni közel ugyanazt legalább
  • culas25hc #1
    Egyelőre a többi gyártó nem nagyon tudja mit kezdjen az előnnyel. A Galaxy round egyenesen ocsmány, bár az LG design tetszik, azért sem adnék ennyi pénzt. A hajlított LG tv, na az baromira tetszik