Berta Sándor

Innovációs centrumot nyitott Berlinben a Cisco

Az új központot Michael Müller berlini polgármester adta át.

Az openBerlin nevű Cisco innovációs központ célja a digitális innovációk és megoldások kifejlesztése és bemutatása. A létesítmény ehhez segíti hozzá az ügyfeleket, az ágazati partnereket, a startupokat, a fejlesztőket, a szakértőket, a hatóságokat és az egyetemeket. A központ nyereségorientált modellt követ, amelynek keretében a szakemberek olyan megoldásokon dolgoznak, amelyekben világos piaci potenciál van. A mottójuk az, hogy akinek problémája van, az menjen oda és hat hónappal később a megoldás segítségével pénzt kereshet.

Világszerte immár kilenc ilyen centrum létezik, amelyek mindegyike más területekre specializálta magát. Az openBerlin a gyártásra, a logisztikára és a közlekedésre fókuszál. A Cisco a következő években 26 millió eurót akar az új centrumba befektetni. Dr. Bernd Heinrichs, az openBerlin ügyvezető igazgatója közölte, hogy az új centrum a német főváros legintelligensebb épülete és több mint 10 000 szenzor kapcsolódik hozzá. Ez utóbbiak a belső hőmérsékleti, a világítási, az áramfogyasztási és egyéb adatokat gyűjtik össze, s elemzik ki.


Az innovációs centrum része egy fejlesztőlaboratórium, ahol számos ágazati és a különleges ügyféligénynek megfelelő megoldást alkotnak meg. Emellett gyakori, hogy a már meglévő megoldásokat látják el kiegészítő funkciókkal. Az ügyfelek, a startupok, a közösségek, a kutatók, a vállalkozók és a technológiai szakértők közösen dolgozhatnak új ötleteken és technológiákon. Az openBerlin csapata több mint 40 helyi és nemzetközi vállalattal, illetve szervezettel működik együtt. A Cisco, a Bosch és a Mahindra munkatársai egy tesztprojekt keretében nyílt szabványokat akarnak kidolgozni, amelyek segítségével egyszerűbben lehet integrálni az eszközöket a gyártási folyamatokba. Emellett a konszern az Intel munkatársaival közösen igyekszik összekötni az épületben elhelyezett szenzorokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!