Berta Sándor

1,2 millió fejlesztőt foglalkoztatna a Cisco

A társaság a DevNet hálózat segítségével javítana a hardvereihez kapcsolódó szoftverek fejlesztésén.

John Chambers, a Cisco vezérigazgatója már számos alkalommal hangsúlyozta, hogy cégének újra fel kell találnia önmagát, s elsősorban a szoftvereknek és a szolgáltatásoknak kell jellemeznie a jövőben. Ezzel a vállalat a piaci változásokra reagál, hiszen a kizárólag a hardverekre épülő üzleti stratégia az olcsó kínai gyártók szorítása miatt egyre kevésbé nyereséges. Chambers szerint a dolgok internete és a mobil eszközök jelenthetik a jövőt, ezek által teljesen új alkalmazási területek alakulhatnak ki. Az új stratégia részeként a következő hónapokban elérhetővé válik a Cisco alkalmazásboltja.

Susie Wee, a Cisco alelnöke és technológiai vezetője azt nyilatkozta, hogy nagy előrelépést fognak tenni a szoftverek és a felhő irányába, de egyúttal feltette a kérdést, hogy mit ér egy szoftverplatform akkor, ha nem építenek rá fejlesztői stratégiát és ökorendszert. Steve Ballmer híres, sok évvel ezelőtti "developers" kántálásához hasonlóan most ő is elmondta, hogy a fejlesztők munkáját meg kell könnyíteni és az ehhez szükséges eszközöket biztosítani kell a számukra. Az újonnan létrehozott fejlesztői portál több mint 100 részletesen dokumentált Cisco alkalmazásprogramozási felületet kínál, s ezek száma minden héten szaporodni fog. Elérhetők lesznek még programfejlesztési csomagok és háttéranyagok is.

Susie Wee egy blogbejegyzésében azt is közölte, hogy korábban a fejlesztők egyáltalán nem tudtak könnyen szoftvereket készíteni a hálózati hardverekhez, ma már viszont a fejlesztői környezet sokoldalú és segít abban, hogy a nyílt és intelligens hálózatok összes előnye elérhető legyen. Kiemelte, hogy a szakemberek minden lehetőségük megvan a fejlesztésekkel sok pénzt keresniük Az elmúlt hét hónapban a Cisco a fejlesztői bázisát 40 százalékkal tudta növelni és már 86 000 regisztrált fejlesztője van. Rick Tywoniak, a DevNet vezetője elmondta, hogy a cég folytatná ezt a gyakorlatot és így a programozók száma 2020-ra elérheti az 1,2 milliót.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!