Berta Sándor

Agresszív stratégiát választott a tablet­piacon az Intel

Hamarosan elterjedhetnek az Intel chipjeire épülő okostelefonok és táblagépek, ehhez már csatlakozásra készen állnak a különböző partnerek.

"Amennyiben összességében nézzük a tábla PC-k piacát, akkor látható, hogy a készülékek nagy része az alsó árkategóriában található, amikhez nincs szükség Core M processzorra. Mindez azt jelenti, hogy a Baytrail teszi majd ki a tabletmegrendelések jelentős részét. Ezt a processzort tavaly jelentettük be és az idei év első felében kezdték elfogadni a fejlesztők. Partneri kapcsolatban állunk a Google-val egy négymagos Baytrail referenciaplatform kiszállítására, az eszköz 99-119 dollár közötti összegbe fog kerülni." - jelentette ki Erik Reid, az Intel mobil és kommunikációs csoportjának alelnöke, a táblaüzletág ügyvezető igazgatója.

A System-on-Chipeket használó LTE-alapú platformok 2015 első félévében érkeznek és elsősorban a belépő szintű készülékekhez ajánlja őket a társaság. Mivel az okostelefonok és a táblák hasonló architektúrára épülnek, ezért minden új Intel-alapú táblagép támogatni fogja a Miracast-technológiát, ami továbbra is alapvető szabvány marad. Az Intel Wireless Display (WiDi) kiegészítő funkciókat kínál, amelyek szintén a Miracast-technológiára épülnek. Egy másik technológia a WiGig, amely lehetővé teszi, hogy az adatokat közvetlenül az eszközökre, illetve a képernyőkre lehessen továbbítani, emellett biztosítja a készülékek vezeték nélküli feltöltését. Mindezek a dolgok elérhetők lesznek a tábla PC-kre is. Azt remélik, hogy 2015 végére már megjelennek az első olyan termékek, amelyek támogatják ezeket a technológiákat.

"Jelenleg a második számú beszállítónak számítunk a táblapiacon, vagyis nagyon agresszív módon vagyunk jelen ezen a területen. Ehhez sok partneri kapcsolatot kellett kiépítenünk, például a Google és a Dell vezetőivel. A stratégiánk további fontos elemei a kommunikációs chipek. Néhány évvel ezelőtt még az volt a kérdés, hogy egyáltalán fogunk-e LTE-megoldásokat kínálni, de a következő generációs új LTE-chipek egyike már jelen van a Samsung Galaxy Alpha készülékben."

"Amennyiben az év végén kiszállítjuk a Sofia chipet, akkor meghatározó szerepet tölthetünk majd be. A költségek csökkentése kapcsán két dolgot kell megkülönböztetni. Egyrészt egy úgynevezett Kína tech-ökorendszerrel dolgozunk, hogy minél alacsonyabban tartsuk a költségeket, ebben a legfontosabb az alkatrészek kiválasztása és a dizájn. Másrészt együttműködési szerződést kötöttünk a Rockchip céggel, amely rendszerchipeket készít, velük a termékek fejlesztése miatt dolgozunk együtt" - hangsúlyozta Erik Reid.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!