Gyurkity Péter

Alaposan kitolja az üzemidőt az Android L

A fejlesztői előzetes tesztelésével megállapítható, hogy jelentős az üzemidő meghosszabbodása.

A Google I/O alatt a cég illetékesei bemutatták az Android új verzióját, amely pontos verziószámát még nem kapta meg, ám így is számos újdonságot vonultat fel. Ezek közül is kiemelkedik a Project Volta, amely a készülékek üzemidejét hivatott kitolni, az első tesztek alapján pedig elmondható, hogy sikerült jelentős előrelépést elérniük.

Az XDA fejlesztői fórum egyes tagjai napok óta nyúzzák az új változatot, az ezzel kapcsolatos eredményeket pedig egy külön témában összegzik. Bár a pontos számok olykor igencsak eltérnek egymástól, a nagy többség számára jól látható az előrelépés, amely nemcsak az új energiatakarékossági üzemmód, de a többi fejlesztés, így a kisebb feladatszálak jobb ütemezése, az akkumulátor felhasználását naplózó funkció, valamint az alkalmazások futtatását optimalizáló új ART runtime jelenlétének is köszönhető.


Egyesek a 15 százalékos szintnél automatikusan bekapcsoló energiatakarékossági funkció nélkül is rögtön harmadával jobb eredményt mutattak fel a KitKathoz képest, ezt pedig sokan mások is visszaigazolták. Egyes esetekben kényelmetlen akadályok merültek fel, így például az egyik felhasználó kénytelen volt konstatálni, hogy egyedül a WhatsApp alkalmazás a fogyasztás 15 százalékáért volt felelős, ez azonban jó eséllyel a béta változat hibája, vagyis még javítható. Az Ars Technica időközben elkészítette saját tesztjét, ezen az Android L szintén jól szerepelt, vagyis joggal számíthatunk arra, hogy az új verzió a hétköznapokban is bizonyítani fog.

Hogy ez pontosan mikor válik elérhetővé, és hogy mely készülékek részesülnek majd a frissítésből, az csak később derül ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!