Berta Sándor

Felkészül a Google-lel való szakításra a Samsung

A dél-koreai konszern a legsikeresebb androidos okostelefon- és táblagép-gyártó, de új utakon indulna el, nyitnának mások felé.

Hong Won-pyo, a Samsung Electronics Medial Solution Center elnöke kifejtette, hogy már igyekeznek felkészülni a Google-lel való együttműködés utáni időkre és ezért egyre fontosabb szerep hárulhat az általuk kifejlesztett Tizen nevű operációs rendszerre. A társaság nem csupán a Google, hanem egyúttal az Android utáni időkön gondolkodik és ezért kerülhet előtérbe a Tizen.

Hong Won-pyo úgy vélte, hogy - az Androidhoz hasonlóan - a Tizen is közös platform lehet és egyetlen kategóriában foghatja össze a termékeiket. A cég már korábban jelezte, hogy nem csak az okostelefonjaira és a táblagépeire kerülhet fel az új operációs rendszer. Az első Tizent futtató tábla tavaly jelent meg, majd ismertté vált, hogy a Galaxy Gear 2 okosórákra is ez a szoftver kerül.


Hong Won-pyo

Az új platform hátránya, hogy nincsen hozzá elegendő alkalmazás, alig létezik hozzá kapcsolódó ökorendszer. A Samsung így egyelőre kivár; a menedzser közölte, hogy több pénzt kell befektetni, hogy felépíthessenek egy megfelelő gazdasági rendszert a Tizen körül, ami a jövőben akár a televíziókat is támogathatja majd. Különböző gyártókkal, partnerekkel és beszállítókkal fognak együttműködni, ugyanakkor azt nem árulta el, hogy mely cégekkel sikerült eddig megállapodniuk. Egyértelműen készek arra, hogy a platformot más érdeklődők előtt is megnyissák.

Az elképzelést támogatta Chung Ji-Hoon, a Kwandong Egyetem professzora, aki szerint a Samsung eddig azért nem tudott a Tizen kapcsán előrelépni, mert az ökorendszert tekintve el van maradva az Apple mögött. A dél-koreai vállalatnak nyitnia kell más piaci szereplők felé, ha tényleg fel akar készülni a Google utáni korszakra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • wraithLord #5
    Valamikor be kell vezetni a saját oprendszert, ha önállóak akarnak lenni. És hát valahol el kell kezdeni.
    De az biztos, hogy addig nem fogok Samsung telót venni, amíg nem lesz olyan bejáratott a Tizen, mint az Android vagy az iOS.
    Kár, a Samsung-féle Android szerintem nem rossz.
  • eto demerzel #4
    hat a bada-val is befurodtek. :)
  • zsolt501 #3
    Alsó kategóriában lehet most ezzel labdába rúgni, mert ott nem nem annyira lényeges még a szoftverezettség, és ha az appok is jönnek szépen akkor lehet fentebb is lépni.
    Mindenesetre ott van a Google előnye, de ez az előny néha hátrány is, mert bizony az appok ellenőrzése nagyon hiányzik, illetve az Androidból túl sok variáns létezik a piacon, ami megint nem használ.
  • SanMaster #2
    Google utáni korszak... WTF? Ezeknek elgurult a gyógyszere? Nem baj, marad elég partner, LG, HTC, Sony, Huawei, etc. Lábon lövik saját magukat, mert hogy nem vennék egy Tizent futtató eszközt, az tutti 100!
  • MsUser #1
    És a Samsung felhasználók nem csak a kis akkumulátor teljesítményű eszközeik miatt aggódhatnak, jön a semmivel sem kompatibilis egyedi megoldásuk.
    Ebbe már sikerült olyan adatgyűjtő megoldásokat integrálni ami egyszerre jelent a gyártónak, és a kormányszerveknek, és észrevehetetlen. :)