Berta Sándor

Véget érhet az Apple kontra Samsung szabadalomháború

Akár fordulatot is hozhat a 2014-es esztendő az Apple és a Samsung kapcsolatában, legalábbis, ha sikerül a két társaság vezetőinek megállapodniuk a szabadalomháború leállításában.

Az Apple és a Samsung a közeljövőben eláshatja a csatabárdot - erre utalnak azok a bennfentesektől származó információk, amelyek alapján a két fél visszatért a tárgyalóasztalhoz és folytatja az egyeztetéseket. A kaliforniai és a dél-koreai társaság több mint két éve folytat elkeseredett harcot a különböző készülékek és szabadalmi dokumentumok kapcsán. Choi Gee-sung, a Samsung Electronics első embere már tavaly felkereste Tim Cookot, az Apple vezérigazgatóját és 17 órán keresztül beszélgettek, de a két üzletember nem tudott megegyezni. Ennek ellenére nem adták fel a dolgot, ezt támasztja alá, hogy újabb tárgyalásokra kerülhet sor.

A dél-koreai Fair Trade Commission (FTC) egyik tagja most úgy nyilatkozott, hogy a két vállalat rövid ideje ismét egyeztetéseket folytat és ezek a beszélgetések egy lehetséges megállapodáshoz vezethetnek. Az FTC munkatársai kapcsolatban állnak az európai és az egyesült államokbeli kollégáikkal, azért, hogy támogassák a szerződés megkötését.

Egy másik forrás szerint Shin Jong-kyun, a Samsung Mobile részlegének vezetője már 2014 elején találkozhat Tim Cookkal. A Samsung szeretne a riválisával egy úgynevezett keresztlicenc egyezményt kötni, amelynek lényege, hogy a két óriáscég kölcsönösen elismeri egymás szabadalmait és rögzített árakat biztosítanak, de ez az ajánlat az Apple számára kevésbé vonzó. A kaliforniai konszern ezzel szemben azt követeli, hogy a Samsung minden egyes olyan eszköz után fizessen több mint 30 dolláros licencdíjat, amely megsérti a szabadalmait. A Samsung szerint viszont túl magas ez az összeg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Papichulo #5
    Az Apple mar regen arra jutott, hogy a Samsungnak liszenszdijakat kene fizetnie, azonban eddig a penz csak a masik iranyba aramlott :)
  • caius marius #4
    Feltételezem erre jutott az alma is...
  • Hófehér #3
    Szerintem idén még biztos nem lesz vége egyeztetnek pereskednek még 1 ideig.
  • Hófehér #2
    Szerintem idén még biztos nem lesz vége egyeztetnek pereskednek még 1 ideig.
  • Papichulo #1
    Sok ev pereskedes utan vegre eljutott oda a Samsung, hogy hajlando lenne liszenszdijat fizetni... eleg sokaig tartott :)