Berta Sándor

Jobban figyelne a felhasz­nálói tapasz­ta­la­tokra a Samsung

A dél-koreai konszern változtatni akar eddigi gyakorlatán és azt tervezi, hogy a különböző új funkciók bevezetése előtt figyelembe fogja venni a gyakorlati hasznot és az emberek visszajelzéseit is.

A Samsung módosítana az eddigi gyakorlaton. Ryan Bidan, a Samsung USA mobil termékmarketingért felelős igazgatója azt mondta: némileg óvatosabbak lesznek, hogy ha kevésbé ismert vagy tesztelt technikákat alkalmaznak majd az eszközeikben. Nem csak arról akarnak majd megbizonyosodni, hogy valami hasznos, hanem egyúttal jó felhasználói tapasztalatokat is akarnak szerezni. Amennyiben ésszerű, akkor integrálni fogják, de nem rohannak majd és nem fognak olyan dolgokat beépíteni, amelyeknek semmi értelmük sincs. Sok kritikát kapott például az S4 azon technológiája, mely szemmozgásunknak megfelelően görgeti a szövegeket, illetve állítja le a videót, ha elfordítjuk tekintetünket

A társaság a jövőben jobban figyeli, hogy a felhasználók mit várnak el a készülékeiktől, és továbbra is számos funkciót vezetnek majd be, de meg fognak bizonyosodni arról, hogy azok teljesen zökkenőmentesen integrálódjanak a telefonokba. Bidan közölte, hogy már látják azokat a területeket, amelyeken megelőzhetik a vetélytársaikat és amikre erősebben akarnak összpontosítani, ilyenek például az ujjlenyomatos vagy íriszszkenneres bejelentkezés.

Young Hee Lee, a gyártó menedzsere néhány nappal ezelőtt jelentette be, hogy a Galaxy S5-be is minden bizonnyal íriszszkenner kerül, de hozzátette azt is, hogy a kérdésben a végső döntés még nem született meg. Egy informátor megerősítette, hogy a Note 3 készülékbe eredetileg integráltak volna egy ujjlenyomat-olvasót és így megelőzhették volna az iPhone 5S-t, de a tervet végül a tavaly szeptemberi hivatalos termékbemutató előtt elvetették, mert a technika túlzottan megbízhatatlannak bizonyult.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Papichulo #3
    @cateran, @Mekond Delta

    Eddig a shotgun megkozelitest hasznaltak, kiadtak minden vackot (vagy olyasmit amirol azt pletykaltak, hogy az Apple dolgozik rajta) es megneztek, hogy mi lesz belole. Gondolom ezekutan tudatosabban probalnak fejleszteni.
  • cateran #2
    "Bidan said. "When it makes sense, we'll integrate it, but we're not going to rush and do something that doesn't make a whole lot of sense for products."

    Read more: http://www.cnet.com/8301-35284_1-57617020/samsung-exec-were-being-more-cautious-with-unproven-device-features/#ixzz2qaiRzN62"

    Azert ez feler 1 ontokonrugassal...eddig nem ezt csinaltak? Ha semmi ertelme nem volt, akkor is belerakatak? Szopoalarc fel es irany a faszerdo....
  • Mekong Delta #1
    miért, eddig mi a szart csináltak?????