SG.hu

Nagyobb szeletet akar a magyar adatmentési piacból a Barracuda

Az ezernél több embert foglalkoztató amerikai cég Magyarországon is elérhetővé tette tárolási termékportfólióját.

"Manapság egy vállalat által birtokolt legértékesebb tulajdon az adat, annak elvesztése ma már nem következhet be" - kezdte a cég budapesti sajtótájékoztatóját Markus Walcher, a vállalat régiós értékesítési vezetője. A Barracuda mentési-helyreállítási célból épített készülékeket gyárt, és üzleti modelljük különlegessége, hogy árazásukat nem ügyfélszám alapján kalkulálják. Egyes megoldásaik virtuális gépként és felhőalapon is elérhetőek, azaz a "vasat" nem feltétlen tőlük kell vásárolni. Portfóliójuk a mindössze 500 GB-os, kisvállalkozásoknak szánt termékektől a 100 TB-os, akár a MOL igényeit is kiszolgálni képes csomagokig terjed.


Markus Walcher

A helyben installált készülékeket felhőalapú védelemmel egészítik ki. Wolfgang May, a Közép-Európáért felelős vezető az e-mailek egyszerű megőrzését és helyreállítását emelte ki, az archívumokhoz akár okostelefonokról is hozzá lehet férni. A leveleket megfelelőségi előírások miatt már a kézbesítés előtt eltárolják, így azok nem törölhetők az alkalmazottak által, az üzeneteket pedig tömörítve őrzik, így minimálisra csökkentve a szükséges helyet.


Wolfgang May

Az európai adatvédelmi szabályozást amerikai cégként nem egyszerű betartani. "A kontinensen két szerverközpontunk van, az egyik Nagy-Britanniában a másik Németországban. De a svájci embereknek ez nem elég, a helyi jogszabályok szerint az adatok nem hagyhatják el az országot, sőt még az adott kantont sem. Például egy Zug kantonban lévő vállalat nem tárolhatja az adatait egy zürichi szerveren. A probléma áthidalására helyi partnerekkel szerződtünk." - mondta Markus Walcher. Közlése szerint a vállalat Magyarországon is ugyanezt a modellt akarja követni, azaz a helyi viszonteladók kínálhatnak a termékekhez felhős kiegészítést, melyhez az eszközöket biztosítják.


Bán Tibor

Hazai disztribútoruk, a Safesoft Kft értékesítési igazgatója, Bán Tibor elmondta, hogy ugyan már 2005 óta árulják a Barracuda eszközeit, de eddig csak a biztonsági portfóliójukkal foglalkoztak. "Most kapott fókuszt Európában, és Magyarországon is a mentési, tárolási szegmens. A vállalat a nagyok mellé kíván felnőni ugyanúgy, ahogy már megcsinálták az Egyesült Államokban. Új mentési technológiát próbálunk behozni, sokat várunk a Barracuda backup megoldásaitól. Magyarországon az infrastruktúra eladás óriási forgalmat generál, jelenleg időnk, energiánk jelentős részét a mentéses területre áldozzuk. Arra számítok, hogy ez két éven belül elérheti a teljes értékesítés 20-30 százalékát. Nagy lehetőséget látunk benne."

Az IDC jelentése szerint a Barracuda vezeti a mentési célból épített készülékek piacát 53 százalékos részesedéssel, összesen 150 000 vállalkozás felhasználóit, alkalmazásait és adatait védik. A piackutató intézet 2013 utolsó negyedéves adatai szerint az ezen a piacon mozgó vállalatok 9,7 százalékos, összesen 963,4 millió dolláros éves növekedésről számoltak be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • item #4
    A KÜRT Kft-t nem kell félteni,azok sem egy lábon állanak már elég régóta,ráadásul elég komoly vállalatnak számítanak világszinten is.
  • teddybear #3
    Ez a hír max a Kürt kft.-nek rossz. Talán a konkurencia letöri kissé az árait.
  • Tetsuo #2
    Meg a többiek is. :-)
  • Tetsuo #1
    Pofátlan jenkik.