Gyurkity Péter

Kiszivárogtak a Lumia 1520 részletei

A Nokia egyetlen nappal a hivatalos bejelentés előtt maga árulta el a készülék legfontosabb jellemzőit saját kínai oldalán, így beigazolódtak a korábbi pletykák.

Az elmúlt hetekben többször is beszámoltunk arról, hogy a finn cég számos eltérő megoldás bemutatására készül, erre pedig október 22-én kerül majd sor. Ezt mindössze egyetlen nappal előzte meg az akár hivatalosnak is tekinthető kiszivárogtatás, amelynek eredményeként a gyártó Tmall weboldalán bukkantak fel a Lumia 1520 fontosabb jellemzői. A kínai webshop oldalán rövid ideig volt elérhető a lista, amelyet végül eltávolítottak, ezzel sem tudták azonban megelőzni, hogy számos hírportál még időben beszámoljon a malőrről. Ennek eredményeként valódinak bizonyultak azon korábbi pletykák, amelyekben egy méretes, egészen pontosan 6 hüvelykes érintőképernyőről, 1080p támogatott felbontásról, 20 megapixeles hátoldali PureView kameráról, valamint egy Qualcomm Snapdragon 800 chipről olvashattunk - ez utóbbi szintén csúcskategóriás példány bemutatkozását valószínűsíti.


Az ár átváltva 819 dollár lenne, ám az oldallal kapcsolatban rögtön meg is jegyezték, hogy az egy korai, a megjelenést megelőzően működtetni kívánt helyfoglaló volt csak, a végleges változat kedd után, a hivatalos adatok megismerését követően jelenne csak meg. Bárhogy is legyen, az előzetes hírek ezúttal is helytállónak bizonyultak, immár mindössze a keddi debütálást kell megvárnunk, hogy megismerjük az összes újdonságot.

A Nokia egyébként a Lumia okostelefonok révén ismét növelni tudta forgalmát, ezen készülékekből ugyanis a Wall Street Journal értesülése szerint a harmadik negyedévben 8 millió példányt tudtak eladni. A második negyedben ez a szám még 7,4 milliónál tetőzött, egy évvel korábban pedig nagyjából ennek felét érték el, a növekedés tehát jól látható. A Microsofton múlik majd, hogy jövőre mennyiben tudják majd folytatni a lassú növekedési pályát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!