Gyurkity Péter

Féltucat új eszközt is bejelenthet a Nokia

Külső források szerint egyszerre akár 6 új készülékről is leránthatja a leplet a telefonos részlegétől megszabaduló cég, bár a részletek egyelőre meglehetősen homályosak.

Az elmúlt napokban vált egyértelművé, hogy a Nokia World 2013-ra október 22-én, Abu Dhabi-ban kerül majd sor, itt számíthatunk a gyártó utolsó újításainak hivatalos leleplezésére. Néhány részlet már ezt megelőzően is kiszivárgott, ám az új értesülések szerint egyszerre több újdonsággal is készülnek a cég háza táján.

A Verge például arról ír, hogy a Nokia - amely a telefonos részleg felvásárlása révén kivonulóban van a szegmensből - egy utolsó nagy durranással távozhat a színről, amelynek keretében egyszerre 6 új készüléket mutatnak majd be a nagyközönség előtt. Ezek egymástól alapvető módon eltérő megoldások lesznek, így új okostelefonokra és táblákra egyaránt számíthatunk, bár azt még nem tudni, hogy pontosan milyen kínálatból válogathatunk majd, hiszen a gyártó egyelőre hallgat erről. Biztosra vehető azonban, hogy néhány kiegészítőt is megismerhetünk a rendezvény alatt, amelyek a meglévő, illetve az új példányok vonzerejét lesznek hivatottak növelni.

Az előzetesen megjelent kiszivárogtatások révén egyesek tudni vélik, hogy a 6 hüvelykes Lumia 1520 okostelefon (phablet) ott lesz a bemutatkozók között, ezt pedig a cég saját Windows RT alatt futó táblája egészítheti ki - ez utóbbi bizonyos forrásokban a Lumia 2520 név alatt szerepel. Azt azonban még nem tudni, hogy a másik 4 jövevény miben és mennyiben kínál majd újdonságot a vásárlók számára, igaz, arról már megjelentek hírek, hogy ezek egyike egy valóban különleges fejlesztés lesz.

Az októberi bemutató követően nem sok ideje lesz a cégnek befejezni a munkát, hiszen az első negyedévben várhatóan lezárul a Microsoft által kezdeményezett tranzakció, ezt követően pedig a Lumia név is eltűnik majd a színről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!