Gyurkity Péter

Bemutatkozott a Nokia Lumia 625

A finn gyártó bemutatta eddigi legnagyobb okostelefonját, amely azonban nem zászlóshajóként, hanem egy középkategóriás megoldásként jelenik meg Európában.

A hivatalos blogbejegyzésben megtaláljuk a készülék legfontosabb paramétereit és jellemzőit, ezeket pedig néhány kép egészíti ki, hogy közelebbről is szemügyre vehessük azt. A listából azonnal kitűnik, hogy visszafogott példányról van szó, amelynek ára is alacsonyabbra vétetett.


A Lumia 625 érdekes módon a család eddigi legnagyobb példánya, hiszen LCD-érintőképernyője 4,7 hüvelykes. Ezt azonban azonnal árnyalja a támogatott felbontás, hiszen ez WVGA (800 x 480 pixel), ami nyilván kissé pixeles képet eredményez majd, míg a pixelsűrűség 201 ppi. A közvetlen elődhöz (Lumia 620) képest gyorsabb processzor került a burkolat alá, ez egy ikermagos, 1,2 GHz-en futó Snapdragon S4 változat, ehhez mindössze 512 MB RAM társul, míg a belső tároló 8 GB-os, microSD-támogatással kiegészítve.

A hátoldali kamera sem váltja majd meg a világot, hiszen ez egy 5 megapixeles példány, autófókusz és LED Flash társaságában, míg az előlapon egy VGA-kamera kapott helyet. A külső mindenesetre vékonyra sikerült, hiszen a 9,15 mm-es vastagság még az egyébként csúcskategóriás, igaz ennél valamivel kisebb kijelzővel ellátott Lumia 920-hoz képest is előrelépés. A teljes listán USB 2.0, Bluetooth 4.0+ LE, Wi-Fi 802.11 b/g/n, A-GPS és Glonass, illetve HSPA, és némi meglepetésre LTE-elérés található.

Az okostelefon induló ára Európában 220 euró lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CairoJack #2
    Tökéletesen egyetértek veled. +1
  • Magiszter #1
    "LCD-érintőképernyője 4,7 hüvelykes."
    Már a 4" is óriási volt anno a Galaxy S-nél. Szerintem egy normális telefon 3,5". Ha nagyobb kijelzőre vágyom ott a tablet 7-8" környékén. Egy 5"-os készülék inkább afféle "tabfón", aminek így ebben a formában nem sok értelmét látom. Túl nagy hogy zsebben hord, túl kicsi hogy multimédiára használd.

    Meg szerintem hülyén néz ki amikor valaki egy telefont csak két kézzel tud használni :)