Szekeres Viktor

Végre egy horror, amiről nem menekülnek a nézők

A Fűrész és az Insidious után újabb olcsó és nagyon sikeres horrorfilmet rakott le az asztalra James Wan. Egy vagy két siker írható a szerencse számlájára, de ehhez már tudás kell.

Már nem egy hírben áradoztunk a The Conjuring című horrorfilm remek amerikai fogadtatásáról (végre tényleg egy jó horror született?), a remek kritikákról és nézői reakciókról, s ismét csak magunkat tudjuk ismételni. A vélemények ugyanis szubjektívek, azonban a számok nem hazudnak. Márpedig a számok alapján James Wan új filmje már a premier tizedik napján az év legsikeresebb horrorjának számít (84 millió dolláros bevétel), ráadásul horrorhoz képest szokatlanul kevés nézőt veszített.

A horrorfilmes műfajra ugyanis az a jellemző, hogy képviselői a premiert követően elég nagy bevételcsökkenésen mennek keresztül, s az első három nap bevétele sokszor az összbevétel majdnem felét adja. Idén például a remekül nyitó A bűn éjszakája például a második hétvégéjére 76%-ot zuhant bevétel tekintetében, azonban a The Conjuring mindössze 47%-ot, s ezzel 22,2 milliós bevétellel a második helyet szerezte meg az amerikai mozis toplistán. Az amerikai összbevétel így minimum 120 millió dolláros lesz, de ha tovább tart ez a tendencia, akkor akár 140 millióig is eljuthat a film.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!