Szekeres Viktor

Menekülnek a nézők a Tűzgyűrű vetítéseiről

Jókorát zuhantak Amerikában a Tűzgyűrű bevételei, s jelen állás szerint az is előfordulhat, hogy 100 millióig sem jut el odaát. A film számai épp úgy alakulnak, mint a Cowboyok és űrlények vonatkozó adatai.

Amerikában a harmadik helyen kezdett és már csak a hatodik a Tűzgyűrű (Pacific Rim), mely hétvégén mindössze 16 millió dollár bevételt termelt, ami azt is jelentheti, hogy a jelenleg 68 milliónál tartó film a 100 milliós lélektani álomhatárt sem fogja elérni hazájában. Márpedig ez nem tűnik túl biztatónak, hiszen Guillermo del Toro majdnem 200 millió dollárt tapsolhatott el a projektre.

Ami még elszomorítóbb, hogy második hétvégéjén a nyitányhoz képest a Tűzgyűrű bevételei 57%-kal estek vissza, márpedig ekkora zuhanást egy top10-es film sem könyvelhetett el. Mindez arra utalhat, hogy a nézők nem nagyon ajánlják ismerőseiknek. No meg persze azt is, hogy aki akarta, az az első napokban megnézte az óriási robotok és szörnyek küzdelmét, bár az is igaz, hogy ezek a nézők nem feltétlenül akarják újranézni del Toro rendezését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zoliz #23
    Lehet szánalmas hülye magyar vagyok, de ez a film jó, nem tdom miért, tegnap megnéztem és most megint azt nézem. Kikapocsolodasnak kivalo film es sokkal látványosabb mint a Godzilla. Akinek bejon a Holnaputan, Mag stb című filmek az ki ne hagyja ezt. Nem fog csalódni, 8/10
  • jawarider2 #22
    +1
  • zetortraktor #21
    "ert így is volt reklámozva. Meg is vagyok elégedve a filmmel."

    Ezt nem értem. Miért vagy elégedett, ha a film több, mint fele nem az volt, amit vártál? Épp ez az, hogy nem csak az volt, amit ígértek. Hanem mindenféle gagyizás.
  • narumon #20
    "Én úgy ültem a film elé, hogy egy robbanásokkal teli akciófilmet akarok látni, amiben óriás robotok és tengeri szörnyek harcolnak egy város utcáin, mert így is volt reklámozva"

    De pont erről szólt a cikk. Láttuk a bemutatót ez jött le belőle amit írsz ÉÉÉS pont ezért nem néztük meg. Mert az óriásrobotok és szörnyek harca 8 évesen otthon a kanapén GI.Joe bábukkal még marha jó muri volt - most azért nem adnék pénzt. Főleg nem annyit amennyibe egy mozi kerül. Nyár van - inkább pár sör haverokkal! Árban ugyanott van élményben viszont tök más. Hint: Ez az én véleményem kéretik nem szigorúan venni - csak arra próbáltam rávilágítani, hogy nem vagyunk egyformák.
  • Bari06 #19
    Engem teljesen hidegen hagy a film, hogy össze engedték Optimust és Godzillát engem biztos nem kötne le kettő (isten ments) három óráig. A csoki jó, a csalamádé is jó, de ha össze kevered nem biztos h mindenki lenyeli és még mosolyogni is fog utána.
    by: egy Transformes FAN
  • Wittgen #18
    Szerintem nem volt rossz, csak a szinkronhangok (legalább is a csajé) nem illettek a karakterekhez, valamint az volt az érzésem, hogy szét van szabdalva a film, a jelenetek nem követik logikailag egymást, stb. Ezt később olvastam is egy Del Toro cikkben. 3 órás változatban jobb lett volna.
  • gulyasandras #17
    Az eredeti sokkal jobb.
  • cylonflatus #16
    Csak egy példa: Scarface - mindenki kedvence, abszolút kult film, imdb 8,3... a pénztáraknál mégis bukás volt.
  • cylonflatus #15
    Az nem jelent önmagában semmit. Rengeteg magas tetszésindexű-, sőt mára kult státuszt elérő film volt anyagilag bukta.
  • Bendzs #14
    Így van. Akciófilmként lett meghirdetve. Még ha az ember egy trailert nem is, de legalább a plakátját látta, felmerülhetett benne, hogy nem egy rakás óriás robot és szörnyeteg közös kalandjának, szerelmének kibontakozásáról fog szólni. Én úgy ültem a film elé, hogy egy robbanásokkal teli akciófilmet akarok látni, amiben óriás robotok és tengeri szörnyek harcolnak egy város utcáin, mert így is volt reklámozva. Meg is vagyok elégedve a filmmel.