Szekeres Viktor

Megvan az év legnagyobb mozis bukása

Szinte biztosra vehető, hogy olyan nagyot, mint a RIPD - Szellemzsaruk, idén már nem bukhat mozifilm. De persze láttunk már karón varjút.

Mese nincs, megvan az idei év legnagyobbat bukó filmje. Bár korainak tűnik ilyesmit kijelenteni júliusban, de mivel az elkövetkező hónapokban már nem lesz túl sok 150-200 milliós költségvetéssel rendelkező mozifilm, ezért szinte biztosak lehetünk a dolgunkban. "Természetesen" a RIPD - Szellemzsarukról van szó, melyet 182 millió dollárból gyártottak, s a büdzséje még az adójóváírásokat követően is 155 milliós volt.


A filmet Amerikában és nálunk is a héten mutatták be, s bár a hazai bevételekről egyelőre még nincs információnk, a kintiek alapján biztosak lehetünk abban, hogy a film sokkal gyengébben fog szerepelni, mint az eddigi idei mélypontot produkáló Az óriásölő vagy A magányos lovas. A Szellemzsaruk pénteken ugyanis csak 4,7 millió dolláros bevételt hozott Amerikában, ami a napi toplista hetedik helyére volt elég, a másik három friss bemutató (The Conjuring, Turbo, RED 2) mögött. Ez a start nagyjából 11-12 milliós nyitóhétvégét jelez előre, ami azt jelentené, hogy a film összbevétele hazájában még a 25 millió dollárt sem fogja elérni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kalapos01 #16
    Neked komolyan az jött le, hogy én azt hittem, hogy te francia művészfilmeket nézel? Te komolyan olyan zseniálisnak hitted a kommentedet, hogy felmerült benned, hogy bárki komolyan gondolja és nem érti, hogy mire célzol? Jézusom, ennyire ne légy önimádó. :)

    Éppen az "iróniádra" reagáltam. Hogy mennyire egybitesen gondolkodsz, ha csak ennyire futja, hogy rögtön francia művész filmeket, meg fárasztó napokat emlegetsz a RIPD ellenében.
  • koschwarz #15
    Szerintem már senki nem tudja kibogozni, ki és hogy értette. :D
    Ettől függetlenül én azt mondom, van jogosultsága a nagy "CGI-filmeknek" is, mert szórakoztatóak, agykikapcsolósak, de manapság rohadtul túlzásba viszik. Nem is önmagában a nagy látvánnyal meg a CGI-jal van a baj, hanem az, hogy manapság alaphangon eltapsolnak 150 millát egy ilyen filmre. Illetve ez nekem nem baj, mert nem én bukom a pénzt :D, csak úgy tűnik, hogy ez egy ördögi kör: minél nagyobb a költségvetés, annál nagyobb látványt várnak el a producerek, de minél nagyobb látványra koncentrálnak, úgy veszik el a látvány mögött a másik két szórakoztató része a mozinak, azaz a történet és a jó karakterek, amiktől tényleg emlékezetes lesz egy film. Ez a baja a Tűzgyűrűnek is. Nagyon vártam a filmet, del Toro meg minden, ehhez képest igazából egy középszer...
  • nessboth #14
    Irónia édesapa, irónia...olvasd el mégegyszer, hogy rájöjj mit akartam mondani.
  • koschwarz #13
    Speciel én nagy felüdülésként értem meg a szemfényvesztők c. filmet. Végre egy eredeti ötlet, amiben nincsenek órás izék meg szuperhősök, mégis baromira szórakoztató és látványos.
  • cylonflatus #12
    Vao, nem gondoltam volna, hogy ebbe a filmbe ennyi pénzt toltak, amúgy a Magányos lovasra fogadtam volna mint legnagyobb bukta.
  • kalapos01 #11
    Hát, igen. Van, akinek csak annyira futja az IQ-jából, hogy van "ócska, buta, CGI-orgia 150 milliós költségvetésű szarság" és van francia művészfilm. Ez az a gumicsizmás gondolkodás, ami ha valakinek nem tetszik egy jónak tartott sorozat, rögtön Barátok közt ajánl az illetőnek.

    Mindegy. Más a jó CGI-orgiákat preferálja. Sajnálom, hogy ez már nem jutott eszedbe alternatívaként.
  • nessboth #10
    Én is a francia művészfilmeket preferálom jobban amikben AdrePüpü kutatja az élet értelmét vagy esetleg milyen jó is lenne megnézni egy fárasztó pénteki munkanap után a nyár közepén a haverokkal megnézni egy 50-es években játszódó 3 órás szovjet filmet, ami a téli éhezésről szól...
  • koschwarz #9
    Alapból pont annyira tűnt érdektelennek, mint mondjuk a Magányos Lovas. Remélem a bukások után abbahagyják már az ilyen ócska, buta, CGI-orgia 150 milliós költségvetésű szarságok gyártását.
  • kalapos01 #8
    A trailer jópofa, viszont ebből elég ennyi is. Gagyi CGI, ócska beszólások 20 évvel ezelőttről, ennyi. És persze nyomozni kell a pozitív véleményeket, szinte mindenki megegyezik abban, hogy pocsék.
  • Laza #7
    Én csak a bemutatóját láttam egy mozifilm előtt, de már arról lesült az 1:1 MIB utánzat ... kezdve karakterektől azok alapfelállásáig, stb-stb ... az ilyen 'másolatokkal' nem tudok mit kezdeni, főleg mivel a MIB is egyszerinek jó (volt a maga korában) ... de ezt lemásolni?