Szekeres Viktor

Csúnyán besült a Wolverine-mozifilm

Tudtuk, hogy a Farkas nem fog annyi embert érdekelni, mint az X-Men kezdetek: Farkas, de hogy a nézők majdnem fele elpárolog, az mindenképpen kellemetlen meglepetés volt.

Hiába kapott sokkal jobb kritikát az újságíróktól a Farkas (The Wolverine), úgy tűnik, hogy a sokak szerint elég gyengén sikerült X-Men kezdetek: Farkas megtette hatását és az "új epizód" minden előzetes várakozást alulmúlva kezdett Amerikában. Persze, ha a film minőségéről írunk, akkor azt is érdemes megjegyezni, hogy bár a kritikusoknak sokkal jobban tetszett az új Farkas-film, a közönség már sokkal kritikusabb, az IMDb-n már most elég közel áll a Farkas pontszáma az előd, Marvel-filmekhez képest elég alacsony értékeléséhez.

Amerikában a Farkas mindössze 53,1 millió dolláros nyitóhétvégét produkált, pedig az előző rész még 85 millióval startolt. Az érdeklődés olyannyira megcsappant, hogy a teljesen felesleges 3D-vel felturbózott film az eddigi legkisebb X-Men-nyitányt produkálta, hiszen még az igen gyatrán nyitó X-Men: Az elsők (55,1 millió dollár) és a 13 éve bemutatott első X-Men is (54,5 millió dollár) sokkal jobban teljesített a premier első napjaiban.

Jó szóbeszéd esetén az ausztrál adókedvezményeknek köszönhetően "csak" 120 millió dollárba került Farkas akár a 140 milliós amerikai bevételt is elérhet, de a 120 millió körüli végső bevétel már biztosra vehető. A Fox számára gyógyír lehet a film nemzetközi teljesítménye. A Farkas első hétvégéjén Amerikán kívül 86,5 millió dollárt söpört be, mely teljesítmény 13%-kal meghaladja a végül 225 millióig jutó X-Men 3 rajtját.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zoliz #4
    Ilyen rossz filmet mar reg nem lattam, mint a Farkas 2013.
  • Wittgen #3
    Szerintem jó film lett, igazi moziba való alkotás, szórakoztató és pörgős,a japó helyszínek és szereplők miatt pedig számomra különösen tetszetős.
    Amúgy szerintem semmiféle nyafogás és vacilállás nem volt, Logan egyáltalán nem akart halandóvá válni.
  • god25 #2
    Tegnap néztem meg a legújabb Topgear-t. Ott egekig magasztalták. Elég látványos lett. A nyafogás lett rossz benne, hogy legyek farkas, ne legyek; legyek hallhatatlan, ne legyek?
  • xido #1
    Magyaroknál nem volt necces,hogy esetleg a sima Farkas kevesebbet mond,mintha hozzá tennénk egy x-men pótlékot?.pláne,hogy Nicholson-Pfeiffer film címe is Farkas volt annak idején