Szekeres Viktor

A hazai mozikban is nagyot hasalt az év legnagyobb buktája

Itthon sem érdekelte a közönséget a legújabb vicces scifi-akciófilm. Pedig azt hittük, hogy a Men in Black-re hajazó RIPD - A szellemzsarukat jóval több, mint tízezren akarják majd látni.

Vajon az amerikai és a magyar mozizó is megérzi, ha egy film nagyon bűzlik? A jelek szerint igen, ugyanis a RIPD - A szellemzsaruk nem csak odakint bukott meg, hanem idehaza. A majdnem 200 millió dollárból készült film Amerikában valamivel több, mint 10 milliós bevételt könyvelhetett el hétvégén, itthon pedig annak ellenére, hogy 33 moziban játszották (sok helyen 3D-ben), mindössze 9 652-en váltottak rá jegyet. A hazai nézők ezzel vasárnapig 14,4 millió forint bevételt generáltak a moziknak.

A filmről írt kritikánk nemsokára olvasható lesz, de elöljáróban annyit megjegyezhetünk, hogy véleményünk egybevág a nézők, illetve a kritikusok többségének véleményével, a RIPD valóban gyengécske lett. Nem véletlen, hogy a kritikusi véleményeket összesítő RottenTomatoes-on mindössze 10%-os mutató áll a RIPD mellett - 44 negatív kritikára mindössze 5 pozitív jut. (Azért van ilyen kevés kritika, mert a Universal stúdió megérezte, hogy nem úgy sült el a film, ahogyan tervezték és mindössze a hivatalos premier előtt 3 órával tartották meg a sajtóvetítést belőle.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • e98ff #1
    Pedig az alapötlet nagyon jó volt, voltak benne jó ötletek is. De a történet annyira klisés, hogy az már a 80-as években is unalmasnak számított volna.