Szekeres Viktor

Tarantino majdnem Hobbitot vert

A téli szünet idején szokás szerint egész Amerika mozizott, ami meg is látszik a filmek és a premierek bevételein. Quentin Tarantino korhatáros westernfilmje ráadásul majdnem A hobbitot is elkapta.

A hobbit: Váratlan utazás lett a hétvége legsikeresebb filmje Amerikában, miután az első becslések szerint 33 millió dollár bevételt hozott, ami mintegy 10%-os csökkenést jelent a múlt heti eredményhez képest. Az eredmény mindenképp jobb, mint amire a második hétvégi bevétel után számítani lehetett, ismét lehet esélye a filmnek a 300 milliós határ elérésére, azonban ha azt nézzük, hogy a top 10-es filmek zömének bevételei az előző hétvégéhez képest 20-30%-kal is nőttek, akkor máris nem tűnik annyira rózsásnak a helyzet. (A film a 17. napja végén Amerikában 222 millió dollárnál tart, ami jobb, mint az első A gyűrűk ura-epizód 189 milliója ezen a ponton, de a Két torony 243 milliójától már elmarad.)

Peter Jackson "pénznyomdája" mögött a második helyre Quentin Tarantino új próbálkozása, a Django elszabadul ért fel: a 100 milliós költségvetésű western 30,6 milliós hétvégi bevételével nem sokkal maradt el az első helyezettől. A film szenzációsan teljesít, pár nap alatt 65 milliós bevételt produkált Amerikában. Ugyancsak remekül hoz a hétvégi amerikai toplista harmadik helyezettje, a Nyomorultak, mely a minden idők legjobban debütáló musicalje címet már magáénak is tudhatja. Tom Hooper rendezése 28 milliós hétvégi bevételt produkált, de mivel hét közben erősebb volt a Djangónál, így eddigi összbevételei is magasabbak, a 60 milliós büdzséből gyártott film már 67,5 millió dollárnál tart.

A hét harmadik premierje, a Parental Guidance önmagához képest igen jól teljesít, a 14,8 milliós hétvégi bevételével a családi film már 30 millió dollárnál tart.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!