Szekeres Viktor

Rekordot dönt A hobbit

Egy fikarcnyit sem meglepő, hogy A hobbit: Váratlan utazás megdöntötte Amerikában a legjobb decemberi nyitány csúcsát, Peter Jackson filmje egy Will Smith-mozit taszított le az élről.

Már a csütörtök éjjeli amerikai bevételekből az derült ki, hogy A hobbit: Váratlan utazás Amerikában decemberi nyitóhétvégi rekordot fog dönteni, s ezt a pénteki bevételek csak megerősítették. Peter Jackson filmje az első teljes napján Amerikában 37,5 millió dollár bevételt hozott, s ez a becslések szerint akár 95 milliós nyitóhétvégét is jelenthet, aminél pedig jobbat mozifilm még nem produkált decemberben. (Az eddigi rekordot a Legenda vagyok tartotta, mely 2007-ben 77,2 millió dollárral startolt.)

Ezek a számok elsőre lehet, hogy nem tűnnek túl magasnak, az első Hobbit-film kezdése is "csak" minden idők 28. legjobb pénteki bevétele, azonban a december eleve lassabb hónap szokott lenni, ráadásul a bevételek a sok ünnepnap miatt lassabban is csökkennek - arról nem is beszélve, hogy a film hossza miatt kevesebb elődadást rendeznek belőle, mint egy 90 perces alkotásból. A nyitónapi nemzetközi bevételek is meglehetősen magasak annak ellenére, 42 piacról 27,3 millió dollár folyt be pénteken, vasárnapra a film összbevétele akár a 200 milliót is elérheti. (Azért nem többet, mert pár nagyobb piacon, Kínában vagy Oroszországban még nem látható a fantasy.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • wolruf #5
    Szerintem is el van nyújtva, de nekem így is tetszett. Tényleg mese, nem Gyűrűk Ura :) Ami viszont zavart: 48 FPS-el néztem, és lehet, hogy a WestEnd rendszere trágya, de sokszor kiesett a fókusz. Nem kicsit. Elkezdett rángatni és kb. 1-2 másodpercig homályos volt. A vége felé már kissé hányingerem volt ettől. Nem a 48 FPS-től és nem is a 3D-től :-/
  • Csaba161 #4
    Hát ez egy dögunalmas nézhetetlen fos lett...
  • hawkie22 #3
    Hát, lehet, hogy túlságosan el van nyújtva, nekem így is tetszett. Még jönnek ugye az elfek, Tóváros, a sárkány, az Öt Sereg Csatája, szóval lesz még itt tartalom. Meg arra is kíváncsi vagyok, miket szútt még bele Jackson a Gyűrűk Ura függelékeiből. Azok mondjuk csak a 3. részben lesznek, de addig még naaaaagyon sokat kell várni. :)
    Én németül láttam a filmet, szóval még egy magyar nyelvű mozizással adós vagyok magamnak karácsony környékén. xD
  • endrev #2
    Én is láttam. Ez egy gyönyörű és gazdag Tolkien-mese. Ilyennek kell lennie.

    Bilbó és Gollam harca szenzációs volt. :D
  • Nailyenugysincs #1
    most néztem meg délután. zsír film de tényleg sok lesz ez a 3 rész. túlságosan el van nyújtva