Szekeres Viktor

Mégsem kaszált akkorát A hobbit

Ugyan decemberi rekordot döntött bevételét tekintve A hobbit: Váratlan utazás, azonban a filmet még így is kevesebben látták, mint A gyűrűk ura-sorozat előző két epizódját.

A hobbit: Váratlan utazás pénteki amerikai premierje 37,5 millió dollár bevételt hozott, s ezt követően egyes elemzői becslések arról szóltak, hogy Peter Jackson filmje akár 95 milliós nyitóhétvégét is produkálhat hazájában. Azonban, mint az vasárnapra kiderült, erről szó sincs, hiszen elég hamar elkezdtek elmaradozni a nézők és szombatra 25, vasárnapra pedig újabb 32%-kal esett vissza a fantasy látogatottsága, így az a becslések szerint "mindössze" 84,8 milliós startot produkált Amerikában.

Ez a kezdés éves viszonylatban a hatodik helyre elegendő A bosszúállók (207 millió dolláros nyitó hétvége), A sötét lovag: Felemelkedés (160,8 millió), Az éhezők viadala (152,5 millió), az Alkonyat: Hajnalhasadás - 2. rész (141 millió) és a 007 - Skyfall (88,3 millió) mögött. Sőt, a teljesítményével a film a decemberi nyitány rekordját is átvette a Legenda vagyok című Will Smith-filmtől, mint ahogy az eddigi A gyűrűk ura-kezdéseket is lepipálta - bár azt azért érdemes hozzátenni, hogy mindez részben a 3D-s jegyáraknak köszönhető, hiszen nem csak a fent említett két filmnél, de még a Két toronynál is kevesebben látták A hobbit-sorozat első részét az első napokban.

Érdekesség, hogy az eladott jegyek mindössze 49%-a volt 3D-s előadásra szóló, az IMAX pedig 10%-ban részesedett a bevételekből.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Etinger #13
    Szerintem azt nyújtja a film amit az előzetesekből látni lehetett. Ha valakinek nem jön be az sem, vagy már ott rezeg a léc, a film semmiképpen nem javasolt megtekintésre.

    Ami meg a kritikákat illeti, nincs baj se a pozitív se a negatív véleménnyel, a gond azzal van, ha olyan megalapozatlan baromságokat írnak le mint pl a..... (és sajnos nem írhatom le az újság nevét :)
  • sandor8206 #12
    azért mást várni 3 film után, mint "járkálást" a 4.-től az is nagy értelmi fogyatékosságot jelez.
  • kalapos01 #11
    Ennyire sügér legyen valaki...

    Nem tiszta a különbség aközött, hogy egy 2 perces előzetesben sétálnak és egy 3 órás filmben sétálnak és énekelnek? Az előzetes rövid, gyorsan össze van vágva, a film hosszú, megalszik sokak szájában a tej. Miért pont az a nethuszár, aki unatkozik. Miért nem az aki idejön hisztizni, hogy a Józsinak nem tetszett ezért ő hülye.

    "nem sértegettem senkit. "

    Az még rosszabb, hogy észre sem veszed magad, hogy itt fikázol másokat.
  • hammerjoe #10
    Ezért írtam - te idióta -, hogy akkor ne nézd meg, ha unalmas szerinted! Az előzetesekből ez kiderül. És ha gondolod, akkor nem csak "arcpálma" tudok lenni!! Találkozhatunk, ha Békéscsabán jársz!! De ahhoz nem lesz merszed, csak itt ugatni tudsz, mint a fogatlan kutya!!! Ez megy nektek NETHUSZÁROK!!
    És mielőtt szarul esik a sértegetés, olvasd el még egyszer a kommentem! ÉN (eddig) nem sértegettem senkit. Veled ellentétben!!
  • kalapos01 #9
    Basszus, ekkora baromságokat egy kommentben. Hogy lehet valaki ennyire sötét, hogy olyat ír, hogy "csinálj jobbat" vagy "ne nézd meg, ha nem tetszik"? ARCPÁLMA!

    Mi abban a meglepő, ha valakinek unalmas a járkálás. Ahelyett, hogy örülnél, hogy neked tetszett, idejössz fikázni.
  • WoodrowWilson #8
    Ez a "csak akkor kritizálj, ha tudsz jobbat" ellenfika sem állja meg a helyét. Attól, hogy nincs hangom, nem tudom eldönteni, hogy valaki másnak van-e?
  • hammerjoe #7
    Én nem értem ezt a fikázódást! Kritizálni azt tudnak, de TÖBBET letenni az asztalra, na azt már nem!! Mi a fenét akartok tőle? Váltsa meg a világot? Vagy mi a fenét? Egy kellemes, esti mozi. Ennyi! Akinek nem tetszik, az ne nézze meg. Van elég előzetes a neten, hogy eldönthesse, érdekli-e a dolog, avagy nem. Olvastam olyan"kritikát" is, hogy az a baja, hogy hasonlít a Gyűrűk Urá-ra! Az eszem megáll!! Hát mi a f*szra kellene hasonlítania, mikor annak az előzménye a Hobbit??
    A fikázóknak üzenem: Csináljatok jobbat! (ha tudtok!!!)
  • Wittgen #6
    Megnéztem, jó volt. Jóféle fantasy, kár, hogy 1 évet kell várni a következő részre.
  • kalapos01 #5
    Milyen blogokat olvasol te? Ki az, aki xy véleménye alapján dönti el, hogy megnéz egy várt filmet? Egyáltalán olvastál nézői véleményeket? Ugyanúgy van egy csomó negatív vélemény. De miről beszélünk? Nem egy nagy eresztés a film. Ahogy feletted is írják, nem rossz, de...
  • Hedgehunter #4
    Megneztem es nem volt rossz...