Szekeres Viktor

Angliában már nem az Avatar minden idők legsikeresebb filmje

A legújabb James Bond-film hihetetlen népszerű Angliában, a napokban minden idők legnépszerűbb filmjévé is vált az országban. Sőt, nemsokára megduplázza az előző epizód bevételeit.

James Cameron Avatarja a világ legtöbb országában annyi bevételt termelt, mint film még soha - nagyon kevés kivétel van, ahol nem az Avatar uralkodik, azok is általában magától értetődőek, hiszen Japánban A vándorló palota 190 millió dolláros bevételével még éppen az Avatar 186 milliója előtt maradt - a Chihiro Szellemországbanról nem is beszélve. De a franciáknál is van olyan erős a nemzeti filmipar, hogy például az Isten hozott az Isten háta mögött (193 millió) vagy az Életrevalók (166 millió) jobban teljesítsen, mint James Cameron scifije (158 millió).

Mostantól fogva már az angoloknál sem az Avatar termelte a legtöbb bevételt. A scifi ugyanis 150 millió dollárig jutott el, de a napokban a 007 - Skyfall bevételei ezt meghaladták. E bravúrra mindössze 40 napra volt szüksége Sam Mendes filmjének, ami mindent elmond arról, hogy mi a véleménye a filmről a közönségnek. Érdekesség, hogy a 2008-as A Quantum csendje 80, míg a 2006-os Casino Royale 105 millió dollárig jutott el az angoloknál - előbbi az év negyedik legsikeresebb filmje lett akkor, míg utóbbi a legsikeresebb.

A 007 Skyfall legutóbbi adatok szerint világszerte eddig 870 millió dollár bevételt ért el, s a hétvégén a 900 milliós határt is átlépi.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • jawarider2 #8
    Ma megnéztem sajnos : überfos, de tényleg. Senkinek nem ajánlom. Sztori jó lenne , ezen felül kb. 2 jelenet van ami jó, többi hatalmas nulla. Fantáziátlan, nem pörgős, "kifulladt" film lett.
  • ixlailevi #7
    Bournet többre értékelem :)
  • alien47 #6
    Azért tényleg dúrva, hogy Bondból egy rokkantat csináltak érvényes TAJ szám nélkül.
    Itt a való világ X, ez nem Bond film. Hasonló megerőszakolása a történetnek, mint Bourne esetében.
  • jamboox #5
    Év végéig meglesz a milliárd dollár is.
  • kalapos01 #4
    Igen, látványosan sokan. Miért ugassa le őt bárki is? Épp fordítva szokott lenni. Jön valaki, hogy beírja, hogy milyen jó meg minden, erre jönnek a negatív fikagépek. Ennyi.
  • galocza #3
    én egyetértek, de hogy téged ezért hányan le fognak ugatni... 8)
  • anubys1984 #2
    Japánban azért A vándorló palota előtt is vannak filmek...
  • Kelta #1
    Hát ezt azért nem értem. Pont Angliában, Bond őshazájában???? :)
    Ez a film lazán szembepis@lja az összes Bond kelléket, és alapvető dolgokat...
    Semmi sárm, elegancia, és titkos kütyü..csak egy fejsze fejü kretén aki kripli ráadásul..
    Ez max. egy "Z" kat. akció mozi, és annak is gyenge és sötét...
    ezen az angolok mit zabálnak? elfelejtették Ki is az a BOND???