Szekeres Viktor

Újabb remek mozifilmet buktattak be a magyarok

Három hazai premier, három bukás, így összegezhető a legutóbbi mozis hét. S ezúttal szó sincs arról, hogy a filmek minőségük miatt szerepeltek volna le.

Múlt héten három új film is bemutatásra került a magyar mozikban, azonban mindhárom elég gyengén szerepelt, a közlébe sem kerültek az éllovas Az öt legenda - Alkonyat: Hajnalhasadás II. rész - Felhőatlasz-trióhoz. Ez pedig már csak azért is szomorú, mert a bemutatók közül kettő kifejezetten jól sikerült, legalábbis a nézői értékelések szerint.

A kakukktojás egyértelműen a Kispályás szerelem (Playing For Keeps), mely hiába volt világpremier és romantikus, nem indított be túl sok nézőt, 41 hazai moziban mindössze 8 666-an fizettek be rá. Gerard Butler filmje egyébként is gyenge kritikákat kapott, viszont A hét pszichopata és a si-cut (Seven Psychopats) nem csak a közönség szerette (az IMDb-n 7.9/10), hanem a kritikusok is. Lehet, hogy a nézőknek itthon is bejött a film, de sajnos elég kevés emberről van szó, hiszen a Big Bang Media 27 moziban adott premierjére 7 046-an voltak kíváncsiak. (Mindez persze nem meglepetés, hiszen a rendező előző filmje, az Erőszakik is visszafogottan teljesített Magyarországon.)

Ugyancsak totális érdektelenség fogadta a Big Bang Media másik friss filmjét, a Sinister című horrort, amit 16 moziban mindössze 3 573-an néztek meg, pedig idén nem sok hasonló műfajú film jött be ennyire a közönségnek (IMDb 6.9/10)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #1
    Ha már statisztika: a másik két film 1000-2000 nézővel lenyomta volna azt a romantikus szarságot, ha azokat is 41 moziban vetítik. Másrészt nem kéne ennyire meglepődni azon, hogy egy 16 moziban vetített horrorfilmet kevesebben néznek meg, mint egy minden utcasarki vásznon vetített ratyi vámpírt.