Szekeres Viktor

Nagy csata a 3. legnézettebb hazai tévécsatorna címéért

2011-ben az RTL Klub és a TV2 mögött a Cool lett a harmadik legnézettebb csatorna a kereskedelmi korosztályban - főműsoridőben. Mögötte a VIASAT3, a Film+ és az m1 végzett.

Az RTL Klub évek óta csak főműsoridőben vizsgálja csatornái nézettségét, így a TV2 hiába uralja a hétköznap délutánokat és kora estéket, a sajtóközleményeikben ez nem szerepel. A csatorna legutóbb arról tájékoztatott, hogy a Cool kimagasló évet zárt, 2011-ben 19:00 és 23:00 között ugyanis a harmadik helyet érte el a kereskedelmi korosztályban. Az RTL Csoportnak ezen kívül is volt miért örülnie, hiszen a Film+ az ugyanezen paraméterek alapján listán az ötödik lett.

Mindkét RTL-es kábelcsatorna növelni tudta átlagos éves közönségarányát főműsoridőben a 18-49-es korosztály körében. A Cool TV 2011-ben 1,2, míg a Film+ 0,1 százalékponttal erősödött 2010-hez képest. AA tavalyi évet vizsgálva május volt az első hónap, amikor a Cool TV átvette a vezetést főműsoridőben, a 18-49 éves célcsoport körében a Viasat3-tól, és ezt az előnyét azóta is tartani tudta vele szemben minden hónapban. A Cool TV augusztusban nyújtotta a legkiemelkedőbb átlagos havi közönségarányt. Ekkor 5,8 százalékos átlagos közönségarányt ért el főműsoridőben a 18-49-es korosztálynál. A csatorna legnézettebb műsora az éjszakai BeleValóVilág május 8-ai adása volt 2011-ben, ami 23,1 százalékos közönségarányt ért el a kereskedelmi korcsoport körében.

A Film+ novemberben szállította a legmagasabb átlagos havi főműsoridős közönségarányát a kereskedelmi korcsoport körében, ami 5,5 százalék volt. A legnézettebb műsora is ebben a hónapban volt, a Függetlenség napja 14,5 százalékos közönségarányt ért el a 18-49-es korosztály körében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!