Szekeres Viktor

Itt a magyar Star Trek-plakát

Magyarországon május 7-én kezdődik el a jövő, legalábbis, ha hihetünk a Star Trek hazai plakátjának, melyen a film 3 főszereplője gyakorolja szúrós nézését. A lényeg úgyis az, hogy még Amerika előtt láthatjuk a filmet, viszont a nagy kérdés, hogy van-e esélye a sikerre.

Klikk ide! Érdekes lesz megfigyelni majd, hogy a magyar mozizók miképpen fogják kezelni a filmet: egy Star Trek-moziként vagy Hollywood legújabb nagy költségvetésű látványfilmjeként.

Előbbi esetben a Star Trek bukásra számíthat, hiszen nem elég, hogy az ST-sorozatok zöme nálunk csak kábeltévéken futott (s termelt pár tízezer nézőt), de a mozifilmek is megbuktak - a legutóbbit már be sem mutatták itthon.

Viszont, ha a címtől eltekintve egy látványos filmre ülnek be a nézők J. J. Abrams franchise-felélesztési kísérletére, akkor meglehet, hogy a nyár egyik legnagyobb tarolásának lehetünk szemtanúi. Főleg, hogy a fiatalabb és lustább nézők kedvéért a Star Trek szinkronnal kerül bemutatásra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Broken #27
    Nem tudom mi a baj a szinkronnal. Mindenkitől ezt hallom újabban, trend lett a szinkron fikázása :)
    Magyar vagyok, magyarul nézem, amellett, hogy angolt tanulok. Úgy sem jönnek át egyből az angol szófordulatok, mert nincs is sokszor magyar megfelelőjük.
    Szórakozni ülök be, nem feliratokat olvasni, amik ráadásul erősen megvannak kurtítva, hogy legyen időd elolvasni. Vannak olykor zavaró hülyeségek a szinkronban, nem illik a film stílusához a mondat/szó vagy nem illik a szövegkörnyezetbe, de ritka az igazán elb@szott szinkron. Ilyen filmekre meg abszolút nem jellemző. A fordítás meg a szinkron nem arról szól, hogy szóról szóra lefordítjuk és elmondjuk. Olyan szófordulatokat kell használni, amit egyből ért a magyar néző, magyarul kell beszélni, nem angolról fordított magyartalan nyelven. Épp az a jó benne, hogy a szinkronszínészek (mivel színészek) belevisznek mindig v.mi sajátos színezetet az adott karakterbe.
    A Karib-tenger kalózait is fikázták sokan, hogy parasztosan beszél Jack Sparrow és nem hasonlít az eredetire... Nos ha az ember egy kalózra gondol v.hogy így képzeli el a beszédstílusát, főleg ha ezt kombináljuk jack esetlen mozdulataival. Mellesleg elég jó szinkronszínészekkel büszkélkedhetünk. Valamikor világhírű volt a magyar szinkron, pl a Flinstones család. Akkor elvileg az is szar, mert az eredetiben teljesen máshogy beszélnek.
  • TeDDyRuSh #26
    http://screenrant.com/star-trek-movie-thoughts-new-cast-fans-non-fans-and-what-about-shatner-vic-1025/

    a link kimaradt:)
  • TeDDyRuSh #25
    Kis csemege, egy érdekes képpel, hogy mennyire is hasonlítanak az újak, a régi szereplőkre:)
  • TeDDyRuSh #24
    Én is alig várom már, bár én is félek, hogy nagyon el fog ütni a ST feelingtől, bár annyira nem is lepődnék meg, hisz az uccsó sorozatnál pont ezen úszott el, mert töménytelen akció volt és qva ratyi díszlet és jelmez. Olyan érzésem volt, mintha vki szándékosan el akarná cseszni.

    Mindegy, jöjjön a látvány, a szekerünk, és az összes "nagykutya" (spok, stb.) leszünk a mozikba elegen!
  • Alwares #23
    Szinkronos? Na ne már...
  • sandor8206 #22
    nem baj csak legyen :-D én már annak is örülnék, nagyon nagy budget-et toltak a film alá, szóval én még először csak azért izgulok, hogy kint ne bukjon. Bár a külföldi fórumokon is elég jó fogadtatása volt a trailereknek és "állítólag" ezek a hangok abszolúte nem fan-októl jöttek. Sci-fiben sajnos benne van a nagy kaszálás és a nagy bukta lehetősége is, mostoha műfaj.
  • Darth Sith #21
    Én szerettem a sorozatot, az előző filmeket is, de ezzel kapcsolatban erős félelmeim vannak.. A trailer alapján, szerintem ez kissé eltér az igazi star trek vonaltól. Már nem az elgondolkodtató ötletek, elméletek, tudomány, utópisztukus dolgok jellemzik, hanem csata, harc, sex. A ST ezért volt különb, mert ugyan volt benne mindegyikből, de nem ezek határozták meg, míg ennek a trailer-ében kb csak ez van. Az alapvető ST érzést, hangulatot vesztette el szerintem a film, szigorúan a trailer alapján, gondolom ezt.

    Továbbá az megszokott, h mindig változott picit a hajó kívülről, belülről, mindig alakítottak valamit, ahogy haladt a sorozat a korral, de h totálisan lecserélik a belsejét? Spok mióta agresszív és verekszik? (trailer alapján) stb..
  • winnie #20
    aztán, ha bukta lesz, nézhetjük csak dvd-n a folytatást:)

    a szinrkon és a siker kérdése tyúk és tojás, hiszen az kap szinkront, ami sikeres lehet. amúgy igazad van, 24-nél abba is hagytam a számolást, addig csak a sötét lovag volt nem szinkronos. n
  • sandor8206 #19
    engem nem nagyon érdekel, hogy milyen sikere lesz Mo-gon, amcsiban kaszáljon ez a lényeg, akkor lesz folytatás+valószínű új sorozat és ezt úgy mondom, hogy ST-fan vagyok. Szinkron meg no comment, szükséges rossz! Csak kíváncsiságból a tavalyi top 10 Mo bevételi listából, hány volt feliratos sztem 1, max 2 (TDK tuti). Szóval megérthetők a forgalmazók.
  • bmw #18
    En tuti megnezem...