SG.hu

Hangvezérlés és Google kereső került az iGO-ba

Az iGO primo 1.2-es változatában új funkcióként szerepel többek között a Google keresés, a TTS Pro (továbbfejlesztett hangvezérlés) és a műholdas képalkotás.

A mai naptól az OEM-partnerek számára világszerte elérhető az iGO primo legújabb frissítése. A szoftver 1.2-es verziója lehetővé teszi a partnerek számára az olyan szolgáltatások, mint az off-road vagy point-to-point navigáció és automatikus beszédfelismerés (Automatic Speech Recognition - ASR) elérését. A connected szolgáltatások között szerepel a Google keresés, az Online Traffic és a sebességmérő kamerákat figyelő Alert Point Community. A termékupdate a szoftver 1.1-es verzióját váltja az iGO Navigation portfoliójában.

A Google helyfüggő keresési szolgáltatása a pillanatnyi tartózkodási hely figyelembe vételével rendezi sorba a POI-kat. Az Online Traffic szolgáltatás valós idejű közlekedési adatokkal látja el a navigációs készüléket, így az a forgalom aktuális állapotához alkalmazkodva képes útvonalat tervezni, így elkerüli a zsúfolt útszakaszokat. A sebességmérő kamerák helyéről online hagyományos adatszolgáltatók adataiból vagy az Alert Speed Community tagjai által vezetett adatbázisból tájékozódhatunk. A közösség tagjai online regisztrálhatják az általuk észlelt mobil sebességmérő kamerák helyét.

A cég közleménye szerint a TTS Pro funkció révén a gépi hang jóval életszerűbbé vált. A beállítások között megadható, hogy a navigációs készülék hangosan figyelmeztessen bizonyos közlekedési eseményekre a Live Traffic vagy az RDS TMC segítségével. Szintén újdonságnak számít, hogy a navigációs hang nem csak az útkereszteződésekhez, hanem más fizikai objektumokhoz, például közlekedési lámpákhoz vagy benzinkutakhoz viszonyítva is képes megadni a helyes irányt. A tervezés után a program szóban összefoglalja a tervezett útvonalat, határátlépéskor pedig röviden ismerteti az adott országra vonatkozó legfontosabb közlekedési információkat.

Egy kiegészítő funkciója, az automatikus beszédfelismerés (ASR - automatic speech recognition) segítségével a szoftver képes értelmezni a szóban adott utasításokat. A célállomás pontos neve akár egyben is megadható. Az iGO primo 1.2 térképei műholdról készült, nagy felbontású felvételeket tartalmaznak, így a szoftverbe integrált képek nagyban megkönnyítik a tájékozódást a felhasználók számára. A felvételek 2D és 3D térképeken is elérhetőek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!