Berta Sándor

Operációs rendszert fejleszt a Daimler

Már most rengeteg programozó dolgozik rajta, és még további ezret vesznek fel Németországban, és kétezret Indiában és az Egyesült Államokban. A neve MB.OS lesz.

A Mercedes-Benz AG további ezer szoftverfejlesztőt állít munkába a sindelfingeni üzemében azért, hogy felgyorsítsa a Mercedes-Benz Operating Systems (MB.OS) fejlesztését és a digitalizáció irányába zajló globális átalakulást. Sindelfingen a Daimler AG egyik legfontosabb létesítménye, valamint biztonsági, innovációs és tervezési kompetenciacentruma. A mostani megállapodás erősíti a gyár szerepét, mint fejlesztési központ. Az új munkavállalók alkalmazását elősegíti a menedzsment és a helyi üzemi tanács által kidolgozott megállapodás, amely nagyobb rugalmasságot biztosít a munkaidő kialakításának a tekintetében és a saját felelősség vállalását is erősíti. Eldőlt az is, hogy 2000 új munkahelyet hoznak létre az olyan technológiai központokban, mint Bengaluru, Berlin, Peking, Tel-Aviv, Tokió, Seattle és Sunnyvale.

Sajjad Khan, a Mercedes-Benz AG műszaki vezetője kijelentette, hogy az egyezséggel célzottan gyorsítják a digitális átalakítást. A további 3000 munkavállaló felvételére szükség van ahhoz, hogy az MB.OS fejlesztése házon belül valósulhasson meg. A szoftverek megváltoztatják a világot és a korszerű járműveik központi idegrendszerét képezik, továbbá meghatározó sikertényezőnek számítanak a digitális innováció szempontjából. A cég csak így tudja biztosítani a biztonságos, kényelmes és fényűző ügyfélélményt. Úgy tervezik, hogy a jövőben az autóknál az értékteremtés több mint 60 százaléka a szoftverek, a felhőkörnyezet és a dolgok internete alkalmazások területén valósul majd meg.

A gyártó a Mercedes-Benz User Experience (MBUX) bevezetésével a gépkocsik intuitív vezérlését akarja forradalmasítani. A rendszer erősségei közé tartoznak az innovatív hardver-komponensek, például a nagy teljesítményű chipek és a nagy felbontású képernyők, továbbá a tanulóképes szoftver, amely személyre szabható funkciókat és szolgáltatásokat tesz lehetővé. Az MB.OS pedig ebben a folyamatban a következő lépést fogja jelenteni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • felemelő #2
    Másrészt ha zöldmezős beruházásként indul, és nem egy nagy általános mindenre jó csoda, hanem a saját céljaiknak megfelelően kialakított célszoftver, akkor ezerszer biztonságosabb és modernebb is lehet.
  • Diopapa #1
    Dejó, legalább olyan biztonsági rések lesznek benne, amilyet máshol még nem láttunk :D