A Toyotáé lett a Lyft robotautó-fejlesztő részlege

A közösségi utazásmegosztó feladta a terveit.

A Lyft sajtóközleményében jelezte, hogy lemondott az autonóm gépkocsikkal kapcsolatos technológiák további fejlesztéséről és ezzel párhuzamosan a Level 5 nevű robotjármű-részlegét 550 millió amerikai dollárért eladta a Toyota leányvállalatának számító Woven Planetnek.

John Zimmer, a Lyft társalapítója hangsúlyozta, hogy a lépésnek köszönhetően jelentős, évi 100 millió amerikai dolláros költségmegtakarítást érhetnek el, ezáltal pedig gyorsabban nyereségessé válhat a cég. A tranzakció keretében a Toyota 200 millió amerikai dollárt azonnal átutal a társaságnak, míg a fennmaradó 350 millió amerikai dollárt öt esztendőn belül fizeti ki. A Woven Planet cserébe teljes hozzáférést kap a Lyft flottaadataihoz, hogy azok felhasználásával fel tudja gyorsítani a saját önállóan közlekedő autói fejlesztését.

A Lyft autonóm gépkocsi-részlegének több mint 300 szoftvermérnöke is a Woven Planet csapatába kerül. Mindez lehetővé teszi az önálló közlekedéssel kapcsolatos jelenlegi fejlesztési kapacitás jelentős mértékű bővítését. Ahogy James Kuffner, a Toyota leányvállalatának a vezetője fogalmazott: a Woven Planet, a Toyota Research Institute és a Level 5 szoftverfejlesztői gyakorlatilag egy szupercsapatot fognak képezni. A Toyota tavaly jelentette be, hogy az újonnan létrehozott Woven Planet Holdings keretében vonja össze a különböző kutatóintézeteit. A cél az automatizált vezetéstechnika fejlesztésének a felgyorsítása.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!