Berta Sándor

Összevonja kutató­intézeteit a Toyota

A gyártó fel akarja gyorsítani az automatizált vezetéstechnika fejlesztését.

A Toyota jövő januártól az újonnan létrehozott Woven Planet Holdings keretében vonja össze a különböző kutatóintézeteit. Az új holding többek között magába foglalja majd a Woven Core és a Woven Alpha leányvállalatokat. Az előbbi fog felelni az automatizált meghajtástechnikákért, míg az utóbbi az új üzleti területekre és projektekre összpontosít majd.


Így a Woven Alpha fogja felügyelni például a teljes mértékben hálózatba költött Woven City metropoliszt és a nyílt szoftverrendszerként működő Automated Mapping Platformot, amely képek és járműszenzorok segítségével azonosítja és feldolgozza a közlekedési jeleket és az útfestéseket. A japán konszern célja az, hogy a változtatásnak köszönhetően még gyorsabban fejlessze ki az automatizált közlekedéssel összefüggő technológiákat. A tervek alapján a Woven Planet Holdings anyacégként foglalkozik majd a teljes csoport stratégiai irányításával, a partnerekkel való együttműködésekkel, az új üzleti területek felkutatásával és olyan szolgáltatások kiépítésével, amelyeket mind a Woven Core, mind a Woven Alpha használhat.

A gyártó 2018-ban alapította meg az önálló vezetést kutató Toyota Research Institute – Advanced Development (TRI-AD) nevű társaságot. A három fél összesen több mint 300 milliárd jent (2,3 milliárd eurót) fektetett be a leányvállalatba. Januárban pedig kiderült, hogy a konszern saját várost épít, ahol ki akarja próbálni az emberek és a robotok együttélésének koncepcióját.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!