Berta Sándor

Autonóm autókat fejleszt a HP

A folyamatban a cég komoly segítséget kap majd a Volvo leányvállalatától.

A Hewlett Packard Enterprise (HPE) és a Zenuity a jövőben közösen fog tervezni és készíteni következő generációs önállóan közlekedő gépkocsikat. A Zenuity a Volvo Cars és a Veoneer leányvállalata.

Az együttműködésben a HPE biztosítja a mesterséges intelligenciát, az adatfeldolgozó szolgáltatását és a szuperszámítógépet, míg a Zenuity a járművekkel kapcsolatos ismereteket és a szükséges platformot. A HPE rendszerei lehetővé fogják tenni a tesztautók és a szoftverfejlesztési központok által létrehozott adatok gyűjtését, tárolását, kezelését és elemzését. Dennis Nobelius, a Zenuity vezetője azt mondta, hogy ezek a dolgok jelentik a jövő autonóm közlekedésének a meghatározó építőelemeit és a HPE szállítja azt az alapot, amelyre az összes többi rendszer felépíthető.


A társaság szolgáltatásai többek között a saját fejlesztésű Apollo rendszereket és ProLiant szervereket, valamint a Lustre által létrehozott adatrendszert használják. A megoldások a GreenLake nevű HPE-ajánlaton keresztül érhetők el és az egyik legfontosabb jellemző a felhasználóbarát környezet, amelynek segítségével a Zenuity munkatársai az önállóan közlekedő gépkocsik szoftvereit tesztelhetik és hitelesíthetik. A cél az, hogy a rendszereket idén nyárig tökéletesítsék, majd először Svédországban, később pedig világszerte elérhetővé váljanak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!