Berta Sándor

Lamborghini - Alexával vezé­rel­hetők a fedélzeti funkciók

A világon elsőként az olasz autómárka alkalmazza a beszédasszisztenst ilyen feladatokra.

A Lamborghini a Consumer Electronics Show 2020 kiállításon bejelentette, hogy a Huracán EVO 2020 modelljeinek fedélzeti funkciói a jövőben akár az Amazon Alexa beszédasszisztens segítségével is vezérelhetők lesznek. A Lamborghini az első olyan gyártó, illetve márka, amely ilyen célokra alkalmazza az Alexát.


A Huracán EVO a hálózatba kötött informatikai és szórakoztató rendszerrel lehetővé teszi a sofőr számára a klímaberendezés, a belső világítás és az ülésfűtés beállítását és vezérlését. Vannak olyan további funkciók is, amelyek a telefonhívások fogadását, a navigációt, a zenelejátszás vezérlését vagy az általános kérdéseket érintik. A beszédasszisztens használható a Huracán EVO Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata nevű rendszerének beállítására és finomhangolására is. Amennyiben a vezető további hálózatba kötött eszközöket alkalmaz, akár otthon is, akkor azok szintén irányíthatók a gépkocsiból az Amazon megoldásával.

Az integráció célja a járművek ellenőrzési és szabványos funkcióinak ötvözése volt. Az Amazon és a Lamborghini közötti stratégiai együttműködés első lépéseként a kifejlesztett ember-gép interfész lehetővé teszi az Alexa-funkciók folyamatos frissítését a Lamborghini modelljeinek esetében. A két fél együtt dolgozik a különböző innovációk továbbfejlesztésén és az Amazon Web Services (AWS) integrációján.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!