Berta Sándor

Lassan bővül a Windows Store kínálata

A legfrissebb adatok szerint a Windows 8 operációs rendszertől nem csak a felhasználók idegenkednek egyelőre, hanem a szoftverfejlesztők is, ráadásul a tendencia romló.

A Windows Store alkalmazásbolt az új operációs rendszerben mutatkozott be és nem lehet azt állítani, hogy hatalmas népszerűségnek örvendene - legalábbis a programkészítők körében biztosan nem, a szoftverboltban ugyanis alig vannak új alkalmazások. A Microsoft közel sem erre számított és nem sikerült elérni a Keith Lorizio, az óriáscég egyesült államokbeli értékesítési és marketing ügyekért felelős alelnöke által kitűzött célt, aminek értelmében 3 hónap alatt 100 000 programnak kellett volna megjelennie a kínálatban.


Jelenleg körülbelül 42 000 szoftver található meg a Windows Store rendszerében, ezzel szemben az Android vagy az Apple App Store kínálatában ennél jóval több termék van. Ami különösen aggasztó lehet a tengerentúli cég számára, hogy a Windows 8 megjelenése óta eltelt hónapokban egyre kevesebb termék került be a kínálatba. A készített alkalmazások száma az egyes hónapokat figyelembe véve folyamatosan csökken.


Természetesen lehet azzal érvelni, hogy a minőség fontosabb, mint a mennyiség, azonban a tendencia akkor is figyelemreméltó. A Microsoftnak mielőbb vonzóvá kell tennie a Windows 8 operációs rendszert a fejlesztők számára. Tami Reller, a Windows üzletágért felelős marketing- és pénzügyi igazgató ugyanakkor közölte, hogy január végéig több mint 100 millió letöltést regisztráltak.

A cég 2011 augusztusa óta tervezi alkalmazásboltját, és azt 2011 decemberében mutatták be. A Windows Store szinte mentes a kezelőelemektől, a felülete megfelel egy tipikus Metro-szoftver kinézetének, így tökéletesen beleillik a Windows 8 koncepciójába. Van keresési funkció és listás megjelenítés, s minden tartalom megjeleníthető a böngészőkben, így az alkalmazások a Google vagy a Bing segítségével is felkutathatók.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #20
    A 7 milliard emebrbol a legtobb ember buta, igenytelen stb.
    A legnepszerubb zenek, egy kicsit igenyesebb embernek hallgathatatlanok.
    A fingos, hatterkepes appokra van leginkabb igeny, az ertelmes dolgok ma mar mindenhol marginalisak.
    A profit miatt pedig ilyen appokat a legolcsobb/legjovedelmezobb gyartani.
    Ez van.
  • Zombee #19
    Lehet, hogy a Top300-ban ennyi van csak, de ennek fele a Top10-ben. Legalábbis a Google Play-en így van. Nagyon sok a felesleges alkalmazás. Akkutöltöttség kijelző tízféle... minek? Persze ez nem a platform hibája, pl. ingyenes szemét program régen is volt számolatlanul Windowsra, bár nem ennyire funkcionálisan szar, mint pl. egy fingó app. De tény, hála az ilyen központosított letöltőoldalnak, jobban szembe jön a szemét, de hasznosat találni is könnyebb.
  • fergusonpapa #18
    Értem miről beszélsz, de hidd el nem oylan nagy arányú ezeknek az alkalmazásoknak az aránya mint ahogy mondtad. Főleg hogy az emberek unják és nem kerülnek előre mint mondjuk jó pár éve
  • macleod2012 #17
    írtam rá szkriptet ....

    de most őszintén, neked szükséged van még több tízezer ilyenre : pánik ? mert én ezekről pofázok ...
  • fergusonpapa #16
    Végig nézted? hogy csináltad mond meg kérlek :D

    appstore top ingyenes - fizetős alkamazásaiban mondjuk top 300ban megszámoltam neked : 6 hátérképes 2 zseblámpás 2 valentinapi app :)

    ne mondjunk sületlenséget ;)
  • macleod2012 #15
    Nem azért, hogy a Win8 alkalmazás boltját védjem, mert tény és való, hogy siralmas a kínálat, de ha végignézem, mik vannak play-en, meg az almás app boltba, kb ezt látni : zseblámpa, bugyuta játék, valentin napi sms, karácsonyi sms, szívecskés háttérkép gyűjtemény, beszélő állatok, chuck norris tények, sexy háttérképek, vibrátor app, stb. Ezekből nekem konkrétan nincs szükségem még 60-10.000 darabra ...
  • gothmog #14
    Ahogy speed írja az androidos app nem a telefonhoz kötődik, hanem a google-accountodhoz.
  • speed2006 #13
    Bocsi, az elöbbi Tetsuo-nak ment volna.
  • speed2006 #12
    Nem kell megvenni újra, csak lépj be azzal az azonosítóval amivel megvetted.
  • Tetsuo #11
    Kicsit off, de talan ti tudjatok:

    Vasarolt Androidos app felhasznalhato az ujabb telefonon is vagy ujra meg kell venni?