Berta Sándor

Nem dob piacra Windows RT-s táblákat az USA-ban a Samsung

Újabb komoly csapást szenvedett el a Microsoft: az Acer után a Samsung is úgy döntött, hogy nem készít Windows RT-t futtató tábla PC-ket. A döntés egyelőre az Amerikai Egyesült Államokat érinti.

Mike Abary, a dél-koreai óriáscég USA-ért felelős menedzsere bejelentette, hogy az ATIV Tab átmenetileg nem lesz kapható a tengerentúlon, ugyanakkor más országokra ez a korlátozás nem vonatkozik. A lépés hátterében az áll, hogy a társaság egyeztetett kereskedelmi partnereivel és azok arról tájékoztatták, hogy csak csekély érdeklődés van az ilyen jellegű termékek iránt. Éppen ezért meglehetősen csekélyek a nagyobb mennyiségű Windows RT-s tábla sikeres értékesítésével kapcsolatos kilátások.

A menedzser becslései alapján a vállalatnak nagyon komoly összeget kellene befektetnie a vásárlók tájékoztatásába, el kellene magyarázniuk, hogy pontosan mi a Windows RT és milyen előnyei, illetve hátrányai vannak ennek a verziónak a Windows 8-hoz képest. Az ezzel kapcsolatos kiadások pedig nem állnának összhangban a későbbi eladási adatokkal, vagyis a remélt bevétellel.


Abary ezenkívül elmondta azt is, hogy álláspontjuk szerint a Windows RT-s eszközöknek jóval olcsóbbaknak kellene lenniük a Windows 8-as termékeknél, azonban ahhoz, hogy ez elérhető legyen, számos dologról le kellett volna mondani, például kevesebb memóriát lehetett volna beépíteni a különböző modellekbe. Erre viszont ők nem voltak hajlandók, így az alacsonyabb ár sem volt elérhető. Ez nem a Microsoft hibája, hanem inkább arra vezethető vissza, hogy miként építették meg a saját terméküket és milyen kompromisszumokat kellett hozniuk.

A Samsung döntése még nem végleges, folyamatosan figyelni fogják a piacot és a Windows RT eladási adatait, nyitottak minden lehetőségre. A menedzser hangsúlyozta: talán még nem ez a megfelelő pillanat a számukra ahhoz, hogy ilyen termékeket kínáljanak a vásárlóknak. Az Acer tavaly november elején jelezte, hogy jegeli a Windows RT-s táblaterveit. Ezután kiderült, hogy az operációs rendszer nem használja ki a Tegra 3-ban rejlő lehetőségeket, majd kiszivárgott, hogy a Dell a Windows RT név ellen foglalt állást. Végül ismertté vált: a Windows RT esetében gondok vannak a nyomtatók támogatásával.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • chuky123 #1
    Egyszóval egy "hulladék" az egész ráadásul méregdrágán. Nyerő üzleti terv.