Alex

Minden eddiginél gyorsabb memóriakártya

A Verbatim akár 64 gigabájtos SD kártyái 90 MB/másodperces olvasási és 25MB/másodperces írási sebességgel rendelkeznek. Lehetővé teszik, hogy segítségükkel HD minőségű videókat és digitális fényképeket rögzítsünk.

A nagy teljesítményű SD kártyák iránti egyre növekvő igényre reagálva a Verbatim bemutatta új UHS-I specifikációval rendelkező SDHC és SDXC memóriakártyáit. Ez a jelenleg elérhető legnagyobb sebességű memóriakártya kategória, adatátviteli sebességük akár a másodpercenkénti 104 megabájtot is elérheti. Az SD Association által felállított szabványoknak megfelelve az UHS-I SDHC és SDXC kártyák rendkívül gyors, akár hatszázszoros (90MB/másodperc) olvasási és százhatvanhatszoros (25MB/másodperc) írási sebességgel rendelkeznek.

Írásvédelmi funkciójuk mellett, amely megelőzi az adatok véletlen törlődését, igen bőséges (akár 64 GB) tárolókapacitással is rendelkeznek, hogy a HD videók és nagyfelbontású digitális fényképek rögzítése se okozzon problémát. A Verbatim memóriakártyái lehetővé teszik a professzionális fényképészek és operatőrök számára, hogy SDHC-, és SDXC-alapú fényképezőgépeket és kamerákat használjanak így nem kell kizárólag CompactFlash vagy más SSD technológiát használó eszközökre támaszkodniuk. A mobilos applikációk terjedése szintén növeli az igényt a nagy tárolókapacitás és a gyorsabb adatátvitel iránt.

“Az új UHS-I ultranagysebességű szabvány az SD Association legújabb szabványa" - magyarázta Chris Chandler a Verbatim EUMEA üzletfejlesztési vezetője. "Az új SDHC és SDXC kártyáink megfelelnek ennek a specifikációnak, új szintre emelve a memóriakártyák teljesítményét. Arra lettek tervezve, hogy képesek legyenek akár több órányi HD minőségű videó tárolására.” A Verbatim új 16 és 32 gigabájtos UHS-I SDHC memóriakártyái már kaphatóak, a 64 gigabájtos UHS-I SDXC pedig a cég közleménye szerint még az idei év folyamán elérhető lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cloud.strife #9
    Ez a több mint fél éve kapható kártya akkor most lassabb, vagy gyorsabb, mint ez a hírbe megemlített modell?
  • okosan gyerekek #8
    az SSD-hez képest a mérete, a sebessége és az ára is kurva kicsi. a sebessége pedig... shh-shhh! hallod ezt? igen, igen, persze, az a ventillátor, de azokat a rendszertelenebb zúgásokat, azokat! nah, az a merevlemezed és ő sem gyorsabb!
  • narumon #7
    MHm jobban belegondolva nem lassú az.
  • narumon #6
    A 25MB/sec írás egyébként nem elírás? Az nekem nagyon lassúnak tűnik.
  • narumon #5
    Hát ez az SSD-khez képest kurva lassú.
  • okosan gyerekek #4
    nah tehát, kinek kell még SSD-meghajtó?
  • Rian #3
    Mondjuk akkor van gáz, ha a videóba bele kell tekerni :) Ezek a nagy sebességű kártyák digit tükörreflexeg gépekbe valók, ott sokszor 100 mega/sec-re is van igény, vagy többre, akár 200-ra.
  • Pharaoh #2
    Mert? Egy class 6-os SD is tokeletes 1080p-s videolameraba is.
  • Rian #1
    Miért lenne a leggyorsabb? A sandisknak 95MB/sec-es írás/olvasási sebességű kártyája van.Ez a 25 elég gyér, ezt még tükörreflexes gépekbe sem ajánlanám.