Gyurkity Péter

Három SD-kártya család a Sonytól

A saját formátuma mellett az SD-platformot is támogató Sony egyszerre három különböző szériát dob majd piacra a következő év elején, amelyek eltérő kapacitást és adatátviteli sebességet tesznek elérhetővé.

Friss hírek szerint a gyártó három eltérő családdal szeretné jobban lefedni a memóriakártyák piacát, azon belül is az SD-kártyák szegmensét. Ezek mind a vékonyabb pénztárcájú, mind pedig a gazdagabb vásárlók igényeit kielégíthetik - lássuk, hogy pontosan mit is kínálnak majd nagyjából egy hónap múlva.

A három sorozat közül az első az Essential Series nevet kapta, az ezen belül megjelenő kártyák lesznek a leglassabbak és nyilván a legolcsóbbak is. A 4-es osztályú SD-kártyák itt 2, 4, illetve 8 GB kapacitást kínálnak majd, a sebesség pedig a besorolás alapján minimum 4 MB/s lesz (a Class 4 jelzés ugyanis erre vonatkozik). A második család Experience Series néven érkezik, itt pedig a már említett változatok mellett elérhető lesz a 16 és 32 GB-os példány is, 15 MB/s maximális sebességgel. A pénzt nem sajnáló vásárlók pedig belekóstolhatnak majd az Expert Series által kínált előnyökbe is, ez utóbbi ugyanis 8, 16, illetve 32 GB mellett Class 10 besorolással és legfeljebb 20 MB/s sebességgel érkezik majd.


A Sony minden egyes kártya mellé adatmentő szoftvert is kínál, amely állításuk szerint 90 százalékos hatásfokkal működik - vagyis pontosan ekkora esélyünk van rá, hogy a törölt, ám visszanyerni kívánt fájlokat megtaláljuk. A drágább változatok reményeik szerint memóriaigényes alkalmazásokban kaphatnak majd helyet, legyen szó HD-filmekről, 3D-képalkotásról, vagy akár burst módban történő fényképezésről. A megjelenés mindenképpen érdekes, hiszen egyben azt is jelzi, hogy a cég hajlandó jobban támogatni a formátumot, és nem erőlteti a korábbi meggyőződéssel saját Memory Stick platformját.

Mindhárom sorozat példányai januárban jelennek majd meg, egyelőre ismeretlen árakon, 5 éves garanciával.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MsUser #2
    Ezer ilyen adatmentő szoftver létezik, mind azt ígéri hogy 90%-os bizonyossággal visszanyeri az adatokat de létezik CD-ről is ilyen program, ami CD nem olvasható a program addig olvastatja és javítja a fájltöredékeket amíg vissza nem nyeri az adatokat.
    De fontosabb az hogy végre belátta a SONY hogy nincs értelme szélmalom harcot vívni egy formátum miatt, ésszerűbb az elterjedt mellé állni, mennyivel használhatóbbak lesznek a telefonjaik hogy végre SDHC-is támogatják, nem beszélve a fényképezőkről és a kameráikról.
  • Nailyenugysincs #1
    Ha jól értem akk az adatmentő szoftver a teljesen töröl és le nem másolt adatot hozza vissza a semmiből?